Αυστραλία: Το Google Maps «είδε» ένα άθικτο επιβατικό αεροπλάνο σε τροπικό δάσος

Το Γραφείο Ασφάλειας Μεταφορών της Αυστραλίας, ανέφερε οτι δεν γνωρίζει ότι κάποιο αεροσκάφος που μετέφερε επιβάτες να έχει χαθεί.
.
.
Google Maps

Σφάλμα του λογισμικού εκτιμούν πως είναι η εικόνα ενός στο Google Maps ενός αεροπλάνου το οποίό δείχνει να έχει πέσει σε τροπικό δάσος της Αυστραλίας.

Πρόκειται για ένα άθικτο επιβατικό αεροπλάνο που βρίσκεται στο Κάρντγουέλ Ρέιντς της Ασυτραλίας, περίπου 250 χιλιόμετρα νότια του Πόρτ Ντούγκλας.

Είναι επίσης πιθανό το αεροπλάνο, το οποίο φαίνεται να είναι Airbus A320 ή Boeing 737, να πετούσε σε πολύ χαμηλό ύψος, δίνοντας την εντύπωση ότι βρίσκεται στο έδαφος, αναφέρει ο Independent.

Ωστόσο, το Γραφείο Ασφάλειας Μεταφορών της Αυστραλίας, ανέφερε οτι δεν γνωρίζει ότι κάποιο αεροσκάφος που μετέφερε επιβάτες να έχει χαθεί.

«Φαίνεται ότι υπάρχει ένα φαινόμενο που ονομάζεται «φωτογραφίες-φαντάσματα» και για αυτό πρόκειται εδώ», είπε η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Αυστραλίας.

Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται ένα παρόμοιο φαινόμενο. Το 2016, ένα αεροπλάνο εμφανίστηκε στον πάτο της λίμνης Χαριέτ στη Μινεάπολη, στο Google Maps.

Τότε, εκπρόσωπος της Google είχε εξηγήσει ότι οι δορυφορικές εικόνες που εμφανίζονται στην εφαρμογή είναι το αποτέλεσμα της σύνθεσης αρκετών εικόνων.

«Αντικείμενα που κινούνται γρήγορα συχνά εμφανίζονται μόνο σε μία από τις πολλές φωτογραφίες που χρησιμοποιούμε για κάθε περιοχή. Όταν αυτό συμβαίνει, αχνά υπολείμματα του αντικειμένου αυτού μπορεί να εμφανίζονται κάποιες φορές», είχε δηλώσει τότε εκπρόσωπος.