Αυτή η γυναίκα έχει σύμφωνα με την επιστήμη το πιο όμορφο πρόσωπο στον κόσμο

Η Florence Colgate επιλέχθηκε ανάμεσα σε περισσότερους από 8.000 συμμετέχοντες.
.
.
Youtube

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε τον δικό μας ορισμό για την ομορφιά και τι κάνει κάποιον ιδιαίτερα ελκυστικό, αλλά όταν πρόκειται για την επιστήμη, όλα έχουν να κάνουν με τις μετρήσεις - ή πιο συγκεκριμένα, με τη σωστή αναλογία.

Ποιος έχει το πιο όμορφο επιστημονικά πρόσωπο στον κόσμο;

Όταν η βρετανική εταιρεία Lorraine Cosmetics χρηματοδότησε έναν διαγωνισμό για να βρει το «τέλειο πρόσωπο της Βρετανίας» το 2012, η τότε 18χρονη φοιτήτρια του Dover Grammar, Florence Colgate - με το λαμπερό δέρμα, τα φυσικά ξανθά μαλλιά και τα αστραφτερά μπλε μάτια της - ανακοινώθηκε ως η νικήτρια.

Η νεαρή κοπέλα επιλέχθηκε ανάμεσα σε περισσότερους από 8.000 συμμετέχοντες.

Από τότε, ο τίτλος του πιο όμορφου προσώπου έχει απονεμηθεί και σε άλλες γυναίκες.

Πιο πρόσφατα, το 2022, ο Δρ Τζούλιαν Ντε Σίλβα χρησιμοποίησε νέες τεχνικές ηλεκτρονικής χαρτογράφησης για να προσδιορίσει τη γυναίκα με το πιο τέλειο πρόσωπο. Αυτή είναι η ηθοποιός Jodie Comer.

via Associated Press

Τι καθορίζει ποιος έχει το πιο επιστημονικά «τέλειο» ή όμορφο πρόσωπο στον κόσμο;

Σύμφωνα με την Daily Mail, όσον αφορά την επιλογή της Colgate, «οι διαγωνιζόμενοι κρίθηκαν χωρίς μακιγιάζ και τους απαγορεύτηκε η είσοδος εάν είχαν υποβληθεί σε πλαστική χειρουργική».

Ωστόσο, τα μαλλιά και το χρώμα των ματιών της Colgate δεν είναι οι λόγοι που κέρδισε τον διαγωνισμό.

Αντίθετα, οι λόγοι είναι ο τρόπος με τον οποίο οι μετρήσεις των χαρακτηριστικών του προσώπου της ευθυγραμμίζονται τόσο τη συμμετρία όσο και αυτό που είναι γνωστό ως «η Χρυσή Αναλογία».

Η βαθμολογία αναλογίας της Florence Colgate είναι σχεδόν τέλεια 1.618, ενώ της Jodie Comer είναι 94.52%.

Δεδομένου ότι οι δύο γυναίκες δεν βαθμολογήθηκαν χρησιμοποιώντας το ίδιο όργανο, είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ποια πρέπει να θεωρηθεί η πιο «τέλεια».

Η Χρυσή Αναλογία, επίσης γνωστή ως χρυσή τομή «λαμβάνεται όταν δύο μήκη τμημάτων έχουν την ίδια αναλογία με την αναλογία του αθροίσματός τους στο μεγαλύτερο από τα δύο μήκη».

Η επιστήμη λέει επίσης ότι τα πρόσωπα των πιο γυναικών διαθέτουν μια σχετική απόσταση μεταξύ των ματιών και του στόματός τους που είναι λίγο περισσότερο από το ένα τρίτο της μέτρησης μεταξύ της γραμμής των μαλλιών και του πηγουνιού τους.

Η αναλογία της Colgate είναι 32,8%.

Επίσης, το πρόσωπό της είναι σχεδόν απόλυτα συμμετρικό!

Η Carmen Lefèvre, από το εργαστήριο αντίληψης του Πανεπιστημίου του St Andrews στη Σχολή Ψυχολογίας, δήλωσε στην Daily Mail ότι η ομορφιά συνδέεται στενά με τη συμμετρία, σημειώνοντας: «Η Colgate έχει όλα τα κλασικά σημάδια ομορφιάς ... Έχει μεγάλα μάτια, ψηλά ζυγωματικά, γεμάτα χείλη και ωραία επιδερμίδα.

«Η συμμετρία φαίνεται να είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για την ελκυστικότητα. Αν και δεν το ξεχωρίζουμε, στα πρόσωπα των περισσότερων ανθρώπων το δεξί και το αριστερό μισό είναι στην πραγματικότητα αρκετά διαφορετικά».

Τέλος, άλλοι που ερεύνησαν σε βάθος τις φωτογραφίες της Colgate διαπίστωσαν ότι «οι αναλογίες του προσώπου της είναι μια σχεδόν τέλεια απεικόνιση της Χρυσής Αναλογίας».

Δημοφιλή