«Αυτοί με βίασαν»: Η νεαρή Ισλανδή που βιάστηκε το 2019 στην Κρήτη υποδεικνύει ως δράστες τους κατηγορούμενους

Είχε βιαστεί ενώ βρισκόταν σε σχολική εκδρομή στη Χερσόνησο.
Ildar Abulkhanov via Getty Images

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου εμφανίστηκε την Τρίτη, παρά το lockdown και τα μέτρα για την πανδημία, η 19χρονη Ισλανδή φοιτήτρια που είχε καταγγείλει ότι έπεσε θύμα διπλού βιασμού ενώ βρισκόταν σε σχολική εκδρομή στη Χερσόνησο το 2019.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του cretalive.gr, η 19χρονη κατέθεσε όσα βίωσε τα ξημερώματα της 14ης Ιουνίου του 2019, λίγα λεπτά αφ’ ότου είχε βγει από μπαρ της περιοχής και κατευθυνόταν σε φαστ-φουντ, κοντά στο ξενοδοχείο της. Στο εδώλιο κάθονται δύο Γερμανοί υπήκοοι, 39 και 35 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι από την αρχή της σύλληψης τους επιμένουν στην αθωότητα τους, αρνούμενοι κάθε εμπλοκή. Αθώοι δήλωσαν και την Τρίτη στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας. Κατά την υπεράσπιση αν έχει διαπραχθεί βιασμός, έχει τελεστεί από άλλους δράστες και όχι τους κατηγορούμενους.

Με βάση τα όσα έχει καταγγείλει η νεαρή Ισλανδή ο ένας εκ των δραστών μετά τον διπλό βιασμό φέρεται να τής είπε: «Ευχαριστώ για το χρόνο σου…». Είναι το ίδιο άτομο (υπέδειξε εκ νέου τον 35χρονο κατηγορούμενο) που τοποθέτησε στον κόλπο της ένα χαρτονόμισμα των 5 ευρώ και δύο κέρματα.

Η κατάθεση της 19χρονης ήταν εξαντλητική αφού δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων: Πότε έφυγε από το μπαρ, πόσος χρόνος πέρασε μέχρι να την αρπάξουν από τα μπράτσα οι δύο δράστες, πόσο χρόνο περπάτησαν μέχρι να την μεταφέρουν στο σκοτεινό δρομάκι, πόσο κράτησε ο βιασμός της, πόση ώρα μετά σηκώθηκε, πότε ζήτησε βοήθεια, τι ώρα πήγε στο νοσοκομείο κλπ.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η 19χρονη παρέμεινε ψύχραιμη και συνεργάσιμη αν και σε αρκετά σημεία δεν ήταν σε θέση να δώσει σαφείς απαντήσεις καθώς, όπως είπε, δεν μπορούσε να θυμηθεί. Ωστόσο για μία ακόμα φορά κατέθεσε ότι είναι απόλυτα βέβαιη για την ενοχή των κατηγορουμένων. Είπε ότι τους αναγνωρίζει χωρίς καμία αμφιβολία καθώς τους είδε καθαρά κατά τον βιασμό της αν και δεν υπήρχε επαρκής φωτισμός.

Οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει προφυλακτικό. Στη φούστα του θύματος βρέθηκε DNA από δύο άνδρες, ωστόσο η ποσότητα του γενετικού υλικού δεν επέτρεψε την ταυτοποίηση. Οι δύο κατηγορούμενοι επιμένουν ότι δεν είναι αυτοί οι δράστες.

Η δίκη συνεχίζεται στις 7 Δεκεμβρίου.

Δημοφιλή