ΠΟΛΙΤΙΚΗ
28/08/2019 19:49 EEST | Updated 28/08/2019 19:49 EEST

Αυτός είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ που ονειρεύεται ο Τσίπρας - Πώς θα αλλάξει

Τα 6 βήματα για τις πρωτοβουλίες του μετασχηματισμού του κόμματος.

EUROKINISSI
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Π.Γ. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Με 6 βήματα ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετασχηματιστεί σε αυτό που ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλεσε στην Πολιτική Γραμματεία ως «νέο ΣΥΡΙΖΑ». «Δεν επιθυμούμε απλά την ευρύτερη συσπείρωση δυνάμεων γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την οικοδόμηση του νέου ΣΥΡΙΖΑ και τη διεύρυνση της απήχησής του στη κοινωνία και σε όλο το εύρος της προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλ. Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα οφείλει να εκμεταλλευθεί το μομέντουμ και το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου που τον στήριξε στις εθνικές εκλογές.


«Η προσπάθειά μας πρέπει να έχει ως στόχο την αναβάθμιση και τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ και όχι την υπέρβασή του. Τον μετασχηματισμό του σε ένα πλατύ μαζικό, λαϊκό, δημοκρατικό κόμμα. Την αναβάθμισή του σε ένα κόμμα που θα συμπυκνώνει θα εκπροσωπεί και θα εκφράζει τη προοδευτική δημοκρατική παράταξη σε ολόκληρη τη κοινωνική και ιστορική της βάση. Με δύο λόγια, το εγχείρημά μας είναι ταυτόχρονα τομή αλλά και συνέχεια στη μέχρι σήμερα πορεία μας», φέρεται να υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ

Πώς θα αλλάξει

Τα 6 βήματα για το χρονοδιάγραμμα πρωτοβουλιών του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ είναι:


1.      Δημιουργία Ενιαίου κέντρου με την Προοδευτική Συμμαχία, που σημαίνει άμεση συγκρότηση ενιαίας Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης ( ΚΟΕΑ), με την προσθήκη των στελεχών της Προοδευτικής Συμμαχίας και άλλων προσωπικοτήτων στην Κεντρική Επιτροπή.

2.     Δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οργανωτικής λειτουργίας του Κόμματος ( eSYRIZA)

3.     Πολιτική Διακήρυξη για το νέο ξεκίνημα μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη.

4.     Έναρξη καμπάνιας εγγραφών με τη δημιουργία και της ψηφιακής πλατφόρμας από 1 Οκτωβρίου. Εγγραφές σε κεντρικά σημεία / περίπτερα ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο διαδίκτυο.

5.     Ανοιχτές Συνελεύσεις μελών για την εγγραφή νέων μελών και για την εκλογή νέων Συντονιστικών Νομαρχιακών Επιτροπών σε όλες τις μεγάλες  πόλεις.

6.     Ανασυγκρότηση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ,με κεντρικό ρόλο στην έναρξη της καμπάνιας στο Φεστιβάλ της Νεολαίας στις 27 Σεπτεμβρίου.