Αυξάνονται τα θύματα του κυκλώνα Αιντα στη Λουιζιάνα

Ο Αιντα χτύπησε τη Λουιζιάνα πριν από μία εβδομάδα και ακόμα δείχνει την καταστροφή που άφησε πίσω του.
KATHLEEN FLYNN via REUTERS

Ο αριθμός των νεκρών στη Λουιζιάνα από τον τυφώνα Άιντα αυξήθηκε στους 26, με τις αρχές να ανακοινώνουν 11 επιπλέον θανάτους στη Νέα Ορλεάνη.

Από αυτούς τους θανάτους, οι οκτώ ήταν άνδρες και οι τρεις γυναίκες, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Λουιζιάνα.

Τα αίτια των θανάτων αυτών είναι από υπερβολική ζέστη κατά τη διάρκεια παρατεταμένης διακοπής ρεύματος αλλά και από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα, ανέφερε το υπουργείο, με την υπερβολική ζέστη να ευθύνεται για εννέα από αυτούς τους θανάτους.

Οι 11 θάνατοι συνέβησαν ή αναφέρθηκαν στο γραφείο του ιατροδικαστή της περιφέρειας της Ορλεάνης μεταξύ 30 Αυγούστου και 6 Σεπτεμβρίου, ανέφερε το τμήμα.

Η Άιντα, ένας από τους ισχυρότερους τυφώνες που έχουν πλήξει ποτέ την αμερικανική ακτή του Κόλπου, έπληξε τη Λουιζιάνα πριν από μία εβδομάδα πριν κινηθεί βορειοανατολικά και προκαλέσει έντονες πλημμύρες που προκάλεσαν τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων.

Ο τυφώνας είχε οδηγήσει σε εκτεταμένες διακοπές ρεύματος νωρίτερα αυτό το μήνα, με πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους να μένουν στο σκοτάδι στη Λουιζιάνα. Μέχρι την Τετάρτη, πάνω από 270.000 άνθρωποι στην πολιτεία εξακολουθούσαν να αντιμετωπίζουν διακοπές ρεύματος, σύμφωνα με το PowerOutage.us.

via Associated Press

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος την Τρίτη έκανε περιοδεία στης πληγείσες περιοχές στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, ανέφερε πως ο κυκλώνας Άιντα δείχνει πόσο επικίνδυνη είναι η κλιματική αλλαγή, καθώς πιέζει να προχωρήσουν επενδύσεις για τη βελτίωση των υποδομών και την πρόληψη της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ο κ. Μπάιντεν είπε πως οι δασικές πυρκαγιές, κυκλώνες, τυφώνες και πλημμύρες πλήττουν σχεδόν ολόκληρες τις ΗΠΑ, υπολογίζοντας πως επλήγησαν πάνω από 100 εκατομμύρια Αμερικανοί μόνο αυτό το καλοκαίρι. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, προειδοποίησε, πρόκειται να χειροτερέψουν.

Ο πρόεδρος επισκέφθηκε τη Λουιζιάνα την περασμένη εβδομάδα, υποσχόμενος ομοσπονδιακή βοήθεια και προτρέποντας σε εθνική ενότητα.

Οι εταιρείες ενέργειας αγωνίζονταν επίσης να επανεκκινήσουν την παραγωγή περισσότερο από μία εβδομάδα μετά την έλευση του Αιντα. Μέχρι την Τρίτη, οι ενεργειακές εταιρείες είχαν ακόμη κλειστό το 79% της παραγωγής αργού πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού στις ΗΠΑ, ή 1,44 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, μετά τον τυφώνα Αιντα.

Δημοφιλή