Αφιέρωμα στον Ενιο Μορικόνε: Οι επιτυχίες του κορυφαίου συνθέτη από το Ensemble Le Muse

Με τα αντίστοιχα κινηματογραφικά αποσπάσματα να προβάλλονται σε οθόνη πάνω στη σκηνή.

Ο Ενιο Μορικόνε υπήρξε ο κορυφαίος κινηματογραφικός συνθέτης του 20ου αιώνα, συνθέτοντας μουσική για μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες όπως “Για μια χούφτα δολάρια”, “Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος”, “Κάποτε στη Δύση”, “Σάκκο και Βαντζέτι”, “Κάποτε στην Αμερική”, “Σινεμά ο Παράδεισος”, “Η Αποστολή”, “Οι μισητοί Οκτώ” και άλλες πολλές.

Αυτές τις μαγικές μελωδίες θα μας θυμίσει η βραβευμένη αποκλειστικά γυναικεία ορχήστρα από την Ιταλία Ensemble Le Muse σε μια συναυλία στο Faliro Summer Theater, την Πέμπτη 16 Ιουνίου, με τα αντίστοιχα κινηματογραφικά αποσπάσματα να προβάλλονται σε οθόνη πάνω στη σκηνή.

«Για μια χούφτα δολλάρια», «Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος», «Κάποτε στη Δύση», «Κάποτε η επανάσταση», «Σάκκο και Βαντζέτι», «Κάποτε στην Αμερική», «Σινεμά ο Παράδεισος», «Η Αποστολή», «Οι μισητοί Οκτώ».

Οι Ensemble Le Muse προέρχονται από την φημισμένη ορχήστρα “Rondo Veneziano”, είναι ένα εξ ολοκλήρου γυναικείο σύνολο που δημιουργήθηκε από μουσικούς που αναπτύχθηκαν καλλιτεχνικά σε εθνικές και διεθνείς ορχήστρες.
Εναλλάσσουν τη συναυλιακή τους καριέρα με διδασκαλία σε ιταλικές μουσικές ακαδημίες και μουσικά σχολεία.

Το σχήμα αποτελείται από κλασικούς μουσικούς, με σκοπό την αντήχηση ήχων όσο το δυνατόν πιο κοντά στο αρχικό θέμα του Μορικόνε και από την τραγουδίστρια Angelica De Paoli. Διευθύνεται από τον μαέστρο, διευθυντή και ιδρυτή της ορχήστρας Andrea Albertini.

O Μορικόνε δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Στην κατοχή του, εκτός από δύο Όσκαρ, είχε επίσης τρία βραβεία Grammy, τέσσερις Χρυσές Σφαίρες, έξι BAFTA, δέκα David di Donatello, έντεκα Nastri d’Argento, δύο βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, Χρυσός Λέων για Ζωή και Βραβείο Μουσικής Polar. Μάλιστα, περισσότεροι από 70 εκατομμύρια δίσκοι του πουλήθηκαν παγκοσμίως.

Οι συνθέσεις του έχουν συναρπάσει ολόκληρες γενιές και καλύπτουν διάφορα μουσικά είδη, καθιστώντας τον πιο σημαντικό συνθέτη soundtrack όλων των εποχών. Σκοπός λοιπόν του αφιερώματος, είναι η αποτίμηση φόρου τιμής προς εκείνον.

Το Ensemble Le Muse εκπροσώπησε την ιταλική μουσική αριστεία στα εγκαίνια του εξαμήνου της ιταλικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με δύο αξέχαστες συναυλίες σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη, ενώ έλαβε, κατά τη διάρκεια της συναυλίας στο θέατρο Mohamed V στο Ραμπάτ στο Μαρόκο, την Υψηλή Πατρώνα του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας γι’ αυτή την παράσταση.

Ιnfo

Ennio Morriccone by Ensemble Le Muse
Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

FALIRO SUMMER THEATER
Διεύθυνση: Ολυμπιακό Ακίνητο TΑΕ KBO NTO
Μωραϊτίνη 2, Παλαιό Φάληρο, 10445

Ώρα έναρξης: 21:30
Οι πόρτες ανοίγουν στις: 20:30

Τιμές εισιτηρίων

VVIP: 40€
VIP: 35€
A’ Ζώνη: 30€
B’ Ζώνη: 25€
Γ’ Ζώνη: 20€
Δ’ Ζώνη: 15€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
Viva.gr - artinfo.gr - 2109213310.