ΔΙΕΘΝΕΣ
12/07/2019 17:07 EEST

Αφγανιστάν: Επίθεση με παιδί-βομβιστή αυτοκτονίας σε γάμο

Στόχος ο αξιωματικός που παντρευόταν.

Peter Dazeley via Getty Images

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δώδεκα τραυματίστηκαν όταν ισλαμιστές εξτρεμιστές χρησιμοποίησαν ένα παιδί για να δολοφονήσουν αξιωματικό φιλοκυβερνητικής στρατιωτικής ομάδας στο Αφγανιστάν, τη στιγμή που παντρευόταν.

Οι Ταλιμπάν αρνήθηκαν ότι βρίσκονταν πίσω από το βομβαρδισμό στην περιοχή Pachiragam, κοντά στο Πακιστάν. Ωστόσο, η ομάδα του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα, γνωστή με την ονομασία IS Khorasan, είναι γνωστό ότι δραστηριοποιείται στη συγκεκριμένη περιοχή.

ASSOCIATED PRESS

Η συγκεκριμένη ομάδα έχει κατηγορηθεί και για μια σειρά θανατηφόρων επιθέσεων στο Αφγανιστάν, συμπεριλαμβανομένου ενός ακόμη βομβιστικού επεισοδίου αυτοκτονίας σε εκπαιδευτικό κέντρο της Καμπούλ πέρυσι που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Το πρακτορείο ειδήσεων Press Trust της Ινδίας ανέφερε ότι το παιδί που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση αυτοκτονίας ήταν στην εφηβεία

Η επίθεση έρχεται μερικές ημέρες μετά από μια ιστορική ειρηνική διάσκεψη μεταξύ των ανταρτών Ταλιμπάν και εκπροσώπων του Αφγανιστάν, που είχε ως αποτέλεσμα τη συμφωνία για έναν «χάρτη πορείας προς την ειρήνη» που θεωρείται ότι άνοιξε τους δρόμους για επίσημες συνομιλίες στο μέλλον.

Πηγή: BBC