Αιχμές για τον Μεντβέντεφ άφησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς

"Δεν είναι και ο πιο ώριμος άνθρωπος".
Asanka Brendon Ratnayake via Reuters

Αιχμές για τη τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ, άφησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τον αποκλεισμό του από τον Ρώσο στο Australian Open.

Όταν ρωτήθηκε για τις διαμαρτυρίες του αντιπάλου του για κοουτσάρισμα από τον πατέρα του, χαμογελώντας είπε: ”Σίγουρα είναι αστείο Δεν δίνω σημασία σ′ αυτά τα πράγματα. Ξέρω πως πολλοί παίκτες κάνουν τέτοια πράγματα για να σε επηρεάσουν πνευματικά, μπορεί να είναι τακτικό. Είναι εντάξει. Δεν είναι και ο πιο ώριμος άνθρωπος όπως και να ’χει”, απάντησε και συνέχισε:

″Δεν δεχόμουν coaching. Είδατε και την άλλη μέρα, που δυο φορές έχασα το σκορ στους αγώνες μου. Δεν μπορώ να ακούσω τίποτα όταν αγωνίζομαι. Είναι αδύνατο. Το κοινό είναι πολύ θορυβώδες σε κάθε πόντο, θα έπρεπε να έχω σούπερ ακοή για να μπορέσω να ακούσω τι λέει ο προπονητής μου. Γελούσα την άλλη μέρα, νομίζω στον αγώνα μου με τον Benoit Paire , ο προπονητής μου ήταν 5-6 χιλιόμετρα μακριά και με κάποιο τρόπο πήρα coaching violation. Ήταν η πιο αστεία στιγμή στο Australian Open.”

Και σε αυτό τον αγώνα ο Στέφανος τιμωρήθηκε για κοουτσάρισμα από τον πατέρα του, να τι είπε γι’ αυτό.

″Το έχω συνηθίσει. Με έχουν στοχοποιήσει εδώ και αρκετό καιρό. Έχω πάρει μερικά coaching violations στο παρελθόν και οι διαιτητές πάντα προσέχουν πολύ το box μου, δεν κοιτούν ποτέ το box των αντιπάλων μου. Νιώθω πως είμαι θύμα σε αυτό εδώ και κάποιο καιρό. Οι διαιτητές δε νομίζω να καταλάβουν ποτέ ότι είναι αδύνατο να ακούσω όταν παίζω, γιατί είμαι συγκεντρωμένος στο να βρίσκω λύσεις και να διαβάζω το παιχνίδι των αντιπάλων πριν ξεκινήσει ο κάθε πόντος.

Το τελευταίο πράγμα που θέλω είναι να με συμβουλέψει κάποιος για το τι θα κάνω. Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα προσπαθήσει να ακούσει τους άλλους όταν παίζει και όταν δίνει μια μάχη. Στην προπόνηση μπορεί να το κάνω.”

Ο Τσιτσιπάς έχει ταχτεί ανοιχτά υπέρ του να επιτραπεί το κοουτσάρισμα, ενώ τόνισε ότι το έχει συζητήσει και με τον πατέρα του:

″Ναι του έχω μιλήσει. Ο πατέρας μου είναι ένας άνθρωπος που θέλει να συμμετέχει όταν κάτι έχει αρκετή ένταση. Του αρέσει να μιλάει, δεν μπορείς να τον σταματήσεις. Είναι κάτι που του βγαίνει φυσικά. Του έχω μιλήσει γι′ αυτό, έχω περάσει αμέτρητες ώρες για να το λύσουμε, αλλά είναι κομμάτι του εαυτού του. Είμαι σίγουρος πως θα συνεχίσει να παίρνει coaching violations, παρόλο που δεν μπορώ να ακούσω λέξη απ′ όσα λέει. Αλλά είναι εντάξει, μπορούν να συνεχίσουν να το κάνουν αν το θεωρούν σωστό.

Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που βγήκα δημόσια πέρσι και είπα πως το coaching θα έπρεπε να επιτρέπεται, γιατί οι προπονητές το κάνουν έτσι κι αλλιώς. Οι περισσότεροι τη γλιτώνουν και το κάνουν με αρκετά έξυπνο τρόπο, μπορώ να σας το διαβεβαιώσω. Έχω δει σε πολλές περιπτώσεις τους προπονητές να το κάνουν και να μην τιμωρούνται. Αν επιτραπεί το coaching, θα υπάρχει λιγότερη ένταση και τα πράγματα θα είναι πιο ξεκάθαρα από κάθε άποψη.”

Δημοφιλή