Ακόμη μία επικίνδυνη αποστολή: Ο Τομ Κρουζ πάνω σε τρένο εν κινήσει για το «Mission: Impossible»

Τα γυρίσματα της έβδομης ταινίας γίνονται στην Νορβηγία.
Fernando Camino via Getty Images

Προφανώς δεν υπάρχει «Mission: Impossible» για τον Τομ Κρουζ, ο οποίος συνεχίζει να εκτελεί ο ίδιος τις επικίνδυνες σκηνές, χωρίς κασκαντέρ και στην νέα ταινία του franchise που γυρίζεται στην Νορβηγία.

Μετά το «σάλτο μορτάλε» στις αρχές Σεπτεμβρίου -όταν διέτρεξε μία τεράστια ράμπα με μοτοσικλέτα, για να «απογειωθεί» στο κενό και να πέσει σε χαράδρα με αλεξίπτωτο-, ο Αμερικανός σταρ βρέθηκε στην οροφή ενός τρένου που ήταν σε κίνηση, εκπλήσσοντας ξανά τους πάντες.

Τη σκηνή μαγνητοσκόπησαν περαστικοί που εντόπισαν το καστ και το συνεργείο στην οροφή του τρένου -το οποίο έτρεχε με ταχύτητα- και ανέβασαν τα πλάνα στο TikTok (@tomaspangelo), στα οποία μάλιστα, ο Τομ Κρουζ φαίνεται να τους χαιρετά χαμογελώντας.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης της ταινίας, Κρίστοφερ ΜακΚουάρι, επιβεβαίωσε ότι η σκηνή είναι για το «Mission: Impossible 7», δημοσιεύοντας στο instagram ένα στιγμιότυπο (ένα μόλις frame) του Τομ Κρουζ από την επίμαχη σκηνή.

«Η ομορφιά της Νορβηγίας αφήνει το ανεξίτηλο αποτύπωμα της στην ταινία μας και μάς υπενθυμίζει ότι όλα είναι δυνατά», έγραψε ο ΜακΚουάρι κάτω από τη φωτογραφία, ευχαριστώντας το Νορβηγικό Μουσείο Σιδηροδρόμων και άλλες δημόσιες υπηρεσίες που βοήθησαν στην υλοποίηση του γυρίσματος.

«Κυρίως, ευχαριστούμε τους θερμούς και φιλόξενους ανθρώπους στη Νορβηγία. Η ευγένεια και η φροντίδα σας, ήταν έμπνευση. Θα μας λείψετε πολύ και ανυπομονούμε να σας ξαναδούμε», καταλήγει ο σκηνοθέτης.

Η σκηνή θα μπορούσε να είναι ευθεία αναφορά σε μία άλλη σκηνή δράσης από το πρώτο «Mission Impossible», όπου τον Ίθαν Χαντ - Τομ Κρουζ, ο οποίος βρίσκεται πάνω σε ένα τρένο που τρέχει με μεγάλη ταχύτητα, καταδιώκει ο «κακός» της ταινίας από ένα ελικόπτερο.

Η ταινία θα βγει στις αίθουσες στις 19 Νοεμβρίου 2021, ενώ θα γυριστεί ακόμη ένα σίκουελ back to back με την έβδομη ταινία, που θα κυκλοφορήσει στις 4 Νοεμβρίου 2022.