Αν αναρωτιέστε πόση ώρα πρέπει να πλένετε τα χέρια σας, σας έχουμε την απάντηση

Έξτρα tip: ο σωστός τρόπος να το κάνετε

Από πολύ μικρή ηλικία, μαθαίνουμε ότι πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας συχνά-πυκνά μέσα στην ημέρα: όταν πηγαίνουμε τουαλέτα, πριν φάμε, αφού αγγίξουμε οτιδήποτε μη καθαρό κλπ. Ποτέ, όμως, δεν μας είπε κάποιος υπεύθυνα για πόση ώρα πρέπει να στέκουμε κάτω από το νιπτήρα και να τρίβουμε χεράκια.

Πλέον, σας έχουμε την απάντηση και σε αυτό. Το Αμερικανικό Κέντρο για τον Έλεγχο των Ασθενειών και την Πρόληψη, συστήνει να πλένουμε τα χέρια μας για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, όπως αναφέρει η δόκτωρ Rachael Lee, στον ιστότοπο self.com. Σε αυτό το χρόνο δεν συμπεριλαμβάνεται η ώρα που χρειάζεστε για να ανοίξετε το νιπτήρα και να βάλετε σαπούνι. Τα 20″ πρέπει να αφορούν αυστηρά το χρόνο που σαπουνίζετε τα χέρια σας.

Αν βρίσκετε απίθανο να πλένετε τα χέρια σας και να μετράτε έως το 20, τότε μπορείτε κάλλιστα, ενώ τα σαπουνίζετε, να τραγουδάτε δύο φορές από μέσα σας το «Happy Birthday» και στο τέλος θα έχει επιτευχθεί ο σκοπός σας.

Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι στη διάρκεια των 20″ η βρύση δεν πρέπει να παραμένει ανοιχτή και πως πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας, σαπουνίζοντας καλά ανάμεσα στα δάχτυλα.

Πηγή: Self