Ανάληψη ευθύνης για βόμβα σε κρεοπωλείο στην Κυψέλη

Αυτοαποκαλούνται «Μαυροπράσινοι Μηδενιστές»
Eurokinissi

Ανάληψη ευθύνης για τοποθέτηση βόμβας σε κρεοπωλείο στην Κυψέλη δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η επίθεση είχε γίνει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς όταν άγνωστοι προκάλεσαν έκρηξη στην είσοδο του καταστήματος στη συμβολή των οδών Σύρου και Κυψέλης. Ομάδα που αυτοαποκαλείται ως «Μαυροπράσινοι Μηδενιστές» ανέλαβε την ευθύνη με κείμενό της, κάνοντας λόγο για ωρολογιακή βόμβα:

«Τοποθετήσαμε μια ωρολογιακή βόμβα, μικρής ισχύος, στη πρόσοψη ενός κρεωπολείου στον πιο κεντρικό δρόμο της Κυψέλης γνωρίζοντας ότι, λίγο πιο δίπλα στην πλατεία της Κυψέλης, αράζουν αρκετά συχνά ομάδες ΔΙΑΣ. Για μια ακόμη φορά δείξαμε την ανικανότητα των μπάτσων τοποθετώντας μια βόμβα στο κέντρο της Αθήνας χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί».

Στη συνέχεια, περιγράφουν τον εκρηκτικό μηχανισμό: «Ο μηχανισμός αποτελούνταν από ένα γυάλινο μπουκάλι γεμάτο πυρίτιδα, αρκετή ποσότητα για να προκαλέσει ζημιά στην πρόσοψη του μαγαζιού. Δυο μεγάλα γκαζάκια και 3 λίτρα βενζίνη ώστε να αυξήσουμε τις πιθανότητες να γίνει μεγαλύτερη ζημιά. Ένας ακόμα λόγος που χρησιμοποιήσαμε βενζίνη είναι για να καούν τυχόν υπολείμματα DNA που μπορεί να υπάρχουν στο μηχανισμό. Τέλος βάλαμε δυο ρολόγια ώστε να είμαστε σίγουροι ότι θα δουλέψει και ότι τα λαμπάκια θα πυροδοτήσουν την πυρίτιδα. Από τη στιγμή που βλέπουμε ότι δουλεύει θα αναβαθμίσουμε κάποια στιγμή στο μέλλον την εκρηκτική ύλη για να προκαλέσουμε ακόμη μεγαλύτερη ζημιά».

Δημοφιλή