Αναρρίχηση: Απολογία σε αθλήτρια για τα σεξιστικά πλάνα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Οργή για τα κοντινά πλάνα στο κάτω μέρους του σώματος της Αυστριακής, Τζοάνα Φάρμπερ.
via Associated Press

Η Διεθνής Ομοσπονδία Αθλητικής Αναρρίχησης (IFSC) ζήτησε συγγνώμη από την Αυστριακή αθλήτρια Τζοάνα Φάρμπερ για τη μετάδοση ακατάλληλων εικόνων της κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Μόσχα.

Πολλά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας που κάλυψε τον αγώνα μετέδωσε ένα κοντινό ριπλέι από το κάτω μέρους του σώματός της κατά τη διάρκεια των ημιτελικών την περασμένη εβδομάδα, προκαλώντας το διοικητικό όργανο του αθλητισμού να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Δείτε το επίμαχο πλάνο στο 54.57.

«Η IFSC καταδικάζει την αντικειμενοποίηση του ανθρώπινου σώματος και θα λάβει περαιτέρω μέτρα προκειμένου να σταματήσει αυτό και να προστατεύσει τους αθλητές», ανέφερε η επίμαχη ανακοίνωση.

Παρόμοιο περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον Ιούνιο, όταν ο κεντρικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της IFSC, ORF, είχε ζητήσει συγγνώμη για την προβολή ακατάλληλων εικόνων.

Ο πρόεδρος της IFSC, Μάρκο Σκολάρις, είπε ότι η κοινότητα πρέπει να σταματήσει να κάνει τα ίδια λάθη.

«Πόσες φορές θα πρέπει να γίνουν λάθος τα πράγματα προτού μάθουμε πώς να τα κάνουμε σωστά;» τόνισε σε δήλωσή του.

Η αθλητική αναρρίχηση έκανε το ντεμπούτο της στους Ολυμπιακούς αγώνες φέτος στο Τόκιο και είχε τεράστια επιτυχία κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα μεταδίδονται ζωντανά στο YouTube με δεκάδες χιλιάδες θεατές να τα παρακολουθούν.

(με πληροφορίες από CNN)

Δημοφιλή