Αναβαθμίσεις στα αμιγώς ηλεκτρικά και υβριδικά Volvo

Και μετονομασίες των μοντέλων της στο πλαίσιο της μετάβασης προς την πλήρη εξηλεκτρισμό.
VOLVO

Αλλάζουν ονομασία ορισμένα μοντέλα της Volvo, προκειμένου να γίνεται πιο εύκολη η αναγνωρισιμότητά τους κι ενώ η μάρκα βρίσκεται στη μετάβαση ώστε να καταστεί κατασκευαστής μόνο αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030.

Τα αμιγώς ηλεκτρικά XC40 Recharge και C40 Recharge μετονομάζονται σε EX40 και EC40 αντίστοιχα, ώστε να ταιριάζουν απόλυτα με τα άλλα ηλεκτρικά μοντέλα: EX30, EX90 και EM90. Το όνομα XC40 διατηρείται στις εκδόσεις του μοντέλου με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Το 2023, τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατέλαβαν μερίδιο 16% επί των παγκόσμιων πωλήσεων της μάρκας, μια αύξηση της τάξης του 70% σε σχέση με το 2022. Τα EX30, EX90 και EM90 θα βρίσκονται όλα στους δρόμους μέσα στο έτος, ανεβάζοντας σε πέντε τον αριθμό των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων.

Η αναβάθμιση περιλαμβάνει επίσης την κατάργηση του σήματος Recharge από τα plug-in υβριδικά μοντέλα, η ταυτότητα των οποίων διακρίνεται πλέον μόνο από τις ενδείξεις Τ6 ή Τ8 που υποδηλώνουν διαφορετικά επίπεδα ισχύος.

Η εταιρεία παρουσιάζει επίσης ένα νέο πακέτο λογισμικού Performance για τις εκδόσεις Twin Motor των EX40 και EC40, αλλά και ως αναβάθμιση για τις αντίστοιχες εκδόσεις προηγούμενων ετών (Model Year) σε επιλεγμένες αγορές. Το πακέτο λογισμικού Performance αυξάνει την ισχύ κατά 34 ίππους (25kW) για ταχύτερη επιτάχυνση. Επιπλέον, περιλαμβάνει ειδική χαρτογράφηση πεντάλ για πιο γρήγορη απόκριση στην επιτάχυνση και ένα ξεχωριστό πρόγραμμα οδήγησης «Performance» που ξεκλειδώνει την πλήρη ισχύ των 442 ίππων (325kW).

Στις αγορές όπου θα διατίθεται, το πακέτο λογισμικού Performance θα προσφέρεται ως προαιρετικό πακέτο αναβάθμισης μέσω του Volvo Cars app κατά την παραγγελία ενός νέου αυτοκινήτου, ενώ οι οδηγοί C40 και XC40 Recharge μοντέλων πριν το 2024 μπορούν να αγοράσουν και να κατεβάσουν το λογισμικό από την άνεση του καναπέ τους.

Πέραν αυτών, οι ήπιες υβριδικές εκδόσεις βενζίνης Β5 των XC60 και XC90 διαθέτουν πλέον πιο αποτελεσματικό κύκλο καύσης, που αναμένεται να αποφέρει μείωση των εκπομπών CO2 και βελτίωση στην οικονομία έως και περίπου 4% για το XC60 και περίπου 2% για το XC90.

Τέλος, λανσάρεται μία ειδική έκδοση Black Edition για τα EX40, EC40 και XC40. Τα EC40, EX40 και XC40 φέρουν ενσωματωμένες υπηρεσίες και εφαρμογές Google, έξυπνους αποθηκευτικούς χώρους και -στην περίπτωση του ηλεκτρικού δίδυμου- αυτονομία έως και 583 χιλιομέτρων για το EC40 και έως και 576 χιλιομέτρων για το EX40.

Δημοφιλή