Εβλεπε πορνό στη δουλειά του και παραλίγο να κινδυνεύσει η εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ

Εβλεπε πορνό στη δουλειά του και παραλίγο να κινδυνεύσει η εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ
Roman Didkivskyi via Getty Images

Ανεξάρτητα από το πόσο απολαμβάνετε την πορνογραφία στο διαδίκτυο, δεν είναι ποτέ καλή ιδέα να επισκέπτεστε σελίδες πορνό εν ώρα εργασίας. Ο λόγος; Απλά ρωτήστε τον υπάλληλο της US Geological Survey (USGS), ενός κυβερνητικού οργανισμού στις ΗΠΑ, του οποίου η συνήθειά του να επισκέπτεται τακτικά τέτοιες σελίδες στη δουλειά του, είχαν ως αποτέλεσμα τη μόλυνση ενός κυβερνητικού δικτύου από κακόβουλο λογισμικό.

Ένας έλεγχος ασφάλειας στο Κέντρο EROS αποκάλυψε κάποια ύποπτη διαδικτυακή κίνηση στο δίκτυο υπολογιστών της US Geological Survey, οδηγώντας σε έρευνα από το Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή (OIG)

Ο έλεγχος αποκάλυψε ότι ένας υπάλληλος που δεν έχει διαρρεύσει το όνομά του για λόγους απορρήτου, χρησιμοποίησε φορητό υπολογιστή που είχε εκδοθεί από την κυβέρνηση και επισκέφθηκε συνολικά 9000 πορνογραφικές ιστοσελίδες. Πολλές από αυτές περιείχαν κακόβουλο λογισμικό, το οποίο μόλυνε τον υπολογιστή και ”εκμεταλλεύτηκε το δίκτυο του USGS”.

Στην έκθεση , το Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή δημοσίευσε μια μαύρη λίστα διαδικτυακών διευθύνσεων και στοχεύει πια να πραγματοποιεί τακτική παρακολούθηση της χρήσης του διαδικτύου από τους εργαζομένους. Πιέζει, μάλιστα, για τον περιορισμό της μετακίνησης φορητών συσκευών και κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούνται για την δουλειά από το γραφείο στο σπίτι.

Ενας εκπρόσωπος του Γενικού Επιθεωρητή πάντως καθησύχασε τους πολίτες δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει απειλή για την εθνική ασφάλεια.

(Με πληροφορίες από BBC, Techspot)

Δημοφιλή