Ανδρουλάκης: Άνοιξε τα χαρτιά του για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σκιαγράφησε το πρόσωπο που θα προτείνει ως Πρωθυπουργό σε μια κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές.
.
.
Eurokinissi

Τις κινήσεις του την επόμενη ημέρα των εκλογών και την πιθανότητα μετεκλογικών συνεργασιών αποκάλυψε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σκιαγράφησε το πρόσωπο που θα προτείνει ως Πρωθυπουργό σε μια κυβέρνηση συνεργασίας που θα προκύψει μετά τις εκλογές, δηλώνοντας πως αυτός πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο, εμμένοντας στην άρνησή του να αποδεχθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα.

«Η άποψή μου είναι ότι δεν μπορεί να μην είναι πολιτικό πρόσωπο, όπως αυτά που διαβάζω και διαχέει κυρίως το Μέγαρο Μαξίμου για να ενοχοποιήσει και να φτιάξει σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Απαντώ σε αυτά τα σενάρια με έναν τρόπο: Πολιτικά πρόσωπα τα οποία θα μπορούν να εκφράσουν το φιλόδοξο αυτό προγραμματικό σχέδιο» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι η επιλογή των πολιτικών προσώπων θα εξαρτηθεί από τη δύναμη των κομμάτων.

Μόνο ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα μπει στην κυβέρνηση

«Γι’ αυτό ζητώ ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα μπορεί να δώσει στα πρόσωπα των υπουργείων, γιατί δεν είναι μόνον ο πρωθυπουργός, είναι και τα κρίσιμα υπουργεία, να έχουν υψηλή επάρκεια, υψηλή αξιοπιστία, να είναι φορείς της διαφάνειας», ανέφερε.

Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι εάν δεν έχει ισχυρό ποσοστό το ΠΑΣΟΚ, δεν θα μπει σε συγκυβέρνηση.

«Αν δεν έχουμε ισχυρό διψήφιο ποσοστό, ο ελληνικός λαός δεν θα μας έχει δώσει την εντολή την οποία ζητώ για να πάμε σε αυτό το στάδιο. Ο λαός αποφασίζει. Δεν μπορεί να σου λέει ο λαός ότι δεν σε θέλει στην κυβέρνηση και εσύ να προσπαθείς να μπεις με το στανιό. Όπως, επίσης, όταν ο λαός ρίχνει πολύ σε ποσοστά το σημερινό κόμμα εξουσίας ή το προηγούμενο, δεν μπορεί να μην παίρνουν το μήνυμα τα πρόσωπα που διοίκησαν τη χώρα», τόνισε.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ επέμεινε στο ότι ο σχηματισμός κυβέρνηση πρέπει να γίνει από την πρώτη Κυριακή ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο συμμετοχής του Γιάνη Βαρουφάκη σε ένα σχήμα συνεργασίας,

«Γιατί δεν συνάντησα τον Μητσοτάκη»

Απαντώντας στο γιατί δεν συνάντησε τον Κυριάκο Μησταοτάκη αφότου εξελέγη Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε πως δεν έλαβε ποτέ κάποια θεσμική πρόσκληση.
«Αν ο κύριος Μητσοτάκης θεωρεί θεσμική πρόσκληση ότι ενώπιον δεκάδων δημοσιογράφων μου λέει να τα πούμε κάποια στιγμή, εγώ αυτό το θεωρώ ότι δεν είναι θεσμικά σοβαρό και να το επικαλείται και δημόσια.
Δεύτερον, εγώ δεν έχω ξανά κάποια όχληση μετά από αυτό, αλλά θέλω να πω κάτι για να το αξιολογήσουν μετά οι πολίτες. Η δεύτερη φορά που μίλησα με τον κύριο Μητσοτάκη είναι στο Προεδρικό Μέγαρο, κι ενώ γνωρίζω εκ των προτέρων τι έχει συμβεί με το Predator και δεν το έχω δημοσιοποιήσει διότι σέβομαι την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν έχω καμία άλλη συνάντηση μαζί του.

Πηγή: ΕΡΤ

Πήγαινε στην αρχική σελίδα