Ανεφοδιασμός στον αέρα: Εντυπωσιακές εικόνες από άσκηση ελληνικών και ισραηλινών αεροσκαφών

Βίντεο από συνεκπαίδευση μαχητικών της ΠΑ με ισραηλινά αεροσκάφη.
.
.
ΓΕΕΘΑ

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από συνεκπαίδευση LIVEX (Live Exercise) μεταξύ μαχητικών της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας (ΠΑ) και αεροσκαφών της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας (IAF) νότια της Κρήτης την Τρίτη.

Η άσκηση έλαβε χώρα στο πλαίσιο σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ενόπλων Δυνάμεων και υλοποίησης του Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας και Ισραήλ έτους 2023. Η ΠΑ συμμετείχε στην συνεκπαίδευση με 53 εξόδους μαχητικών αεροσκαφών F-16, ενώ από πλευράς της IAF συμμετείχαν 2 αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού B707 Tanker της 120 Squadron (Desert Giants).

Η διεξαγωγή της δραστηριότητας αποσκοπούσε στην εκπαίδευση, εξοικείωση και συντονισμό των πληρωμάτων των F-16 σε διαδικασίες εναέριου ανεφοδιασμού (Air to Air Refueling - AAR) κατά την ημέρα και την νύχτα. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, η εν λόγω συνεκπαίδευση, η οποία διεξάγεται 2 φορές κατ’ έτος στο πλαίσιο υλοποίησης του ΠΑΣ Ελλάδας και Ισραήλ, συνέβαλε στην «επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και στην αναβάθμιση της πολυεπίπεδης στρατιωτικής συνέργειας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών».

.
.
ΓΕΕΘΑ
.
.
ΓΕΕΘΑ
.
.
ΓΕΕΘΑ
.
.
ΓΕΕΘΑ
.
.
ΓΕΕΘΑ
.
.
ΓΕΕΘΑ
.
.
ΓΕΕΘΑ

Δημοφιλή