ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/03/2021 14:33 EET

Ανησυχία για «υγειονομική βόμβα» από αποκριάτικο πάρτι στην Ξάνθη

Οι εικόνες δημιουργούν φόβους για επιδείνωση της κατάστασης μέσα στις επόμενες ημέρες.

XanthiNews
.

Ανησυχία για ενδεχόμενη επιδείνωση της κατάστασης με τον κορονοϊό στη Θράκη μέσα στις επόμενες ημέρες δημιουργούν οι εικόνες αποκριάτικου πάρτι στην Ξάνθη που είδαν το φως της δημοσιότητας.

 

 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος έκανε λόγο για «υγειονομική βόμβα»: «Είναι ο ένας πάνω στον άλλον. Πολλοί δεν θα φορούν μάσκα. Προφανώς η Θράκη που δεν είχε πρόβλημα, θα δείτε ότι θα αρχίσει μέσα σε 10-15 μέρες να έχει» είπε, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το lockdown έχει πολύ μικρότερη αποτελεσματικά από ό,τι θα θέλαμε, καθώς ο κόσμος δεν το εφαρμόζει τόσο πολύ. Παράλληλα πρότεινε τη επόμενη βδομάδα ή τη μεθεπόμενη να ανοίξουν οι μικρές επιχειρήσεις. «Έτσι θα άρχιζε να κινείται λίγο η οικονομία, ο κόσμος θα έβρισκε μια βαλβίδα εκτόνωσης και αντί να πηγαίνει με το 4 δήθεν βοήθεια στο σπίτι στο σπίτι του φίλου ή του συγγενή να φάει, να πιει και να γλεντήσει θα το έκανε συντεταγμένα. Το ίδιο πιστεύω πρέπει να γίνει με τις καφετέριες και τα εστιατόρια σε εξωτερικούς και μόνο χώρους. Αντί να πηγαίνει στην πλατεία».

Από πλευράς του, ο δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης, μιλώντας στον ίδιο σταθμό, είπε ότι «ήταν μια αυθόρμητη συμμετοχή».

«Όλη την βδομάδα κάναμε διαδικτυακές εκδηλώσεις για τον κόσμο για να κρατήσουμε λίγο την νότα του καρναβαλιού και να μην στερήσουμε την ψυχολογία της χαράς από την κοινωνία» είπε, προσθέτοντας πως «χθες το απόγευμα βάλαμε την μουσική 17.00 -20.00 που βάζουμε και κατά της 19.00 παρατηρήθηκε μια μεγάλη συμμετοχή νεολαίας και να στάματανε στην πλατεία. Αμέσως ο πρόεδρος με άλλους παράγοντες σταμάτησαν την μουσική και ανέφεραν ότι δεν είναι σωστό αυτό γιατί είχαν φέρει και ατομικά μεγάφωνα».