«Ανίκητες ένοπλες δυνάμεις» υπόσχεται να φτιάξει ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Τόνισε πως η ανάπτυξη όπλων έχει σκοπό την αυτοάμυνα.
via Associated Press

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, δεσμεύτηκε να φτιάξει «ανίκητες ένοπλες δυνάμεις» απέναντι σε εχθρικές πολιτικές από πλευράς των ΗΠΑ, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ.

Όπως γράφει το BBC, ο Κιμ πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη όπλων ήταν για αυτοάμυνα και όχι για να αρχίσει πόλεμο.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας προέβη στα συγκεκριμένα σχόλια σε μια σπάνια έκθεση αμυντικού υλικού, περιτριγυρισμένος από διάφορους τύπους πυραύλων. Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε πως δοκίμασε πολυηχητικούς και αντιαεροπορικούς πυραύλους. Στο μεταξύ, η Νότια Κορέα δοκίμασε και αυτή εκτοξευόμενο από υποβρύχιο πύραυλο.

Σε ομιλία του στην έκθεση Self- Defence 2021 στην Πιονγκγιάνγκ, όπου παρουσιάστηκαν διάφορα όπλα, μεταξύ των οποίων τεθωρακισμένα, ο Κιμ αναφέρθηκε στις στρατιωτικές δραστηριότητες της Νότιας Κορέας και είπε ότι η Βόρεια Κορέα δεν θέλει να πολεμήσει ενάντια στον γείτονά της.

«Δεν συζητούμε πόλεμο με κανέναν, μα αντ’αυτού να αποτρέψουμε τον ίδιο τον πόλεμο και κυριολεκτικά να αυξήσουμε την αποτροπή, για την προστασία της εθνικής κυριαρχίας» είπε σχετικά.

Ο Κιμ επίσης κατηγόρησε τις ΗΠΑ πως υποδαυλίζουν τις εντάσεις μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας. Όπως είπε, δεν υπάρχει «συμπεριφορική βάση» που να κάνει τη Βόρεια Κορέα να πιστεύει ότι οι ΗΠΑ δεν είναι εχθρικές.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει επανειλημμένα πει ότι είναι πρόθυμη να μιλήσει στη Βόρεια Κορέα, μα έχει απαιτήσει η Πιονγκγιάνγκ να εγκαταλείψει τα πυρηνικά όπλα πριν λάβει χώρα άρση κυρώσεων, κάτι που η Βόρεια Κορέα αρνείται.

Δημοφιλή