Ανταρκτική: Το χιόνι βάφτηκε κατακόκκινο γύρω από πολικό σταθμό

Αναπάντεχη η εξήγηση για τις απόκοσμες, βγαλμένες απο ταινία τρόμου, εικόνες.
.
.
National Antarctic Scientific Center of Ukraine

Ενας ουκρανικός πολικός σταθμός στην Ανταρκτική έχει μετατραπεί σε σκηνικό ταινίας τρόμου, καθώς το χιόνι γύρω του έχει γίνει κατακόκκινο. Αλλά οι επιστήμονες δεν ανησυχούν, έχοντας μια αναπάντεχη εξήγηση για το περίεργο φαινόμενο.

Φωτογραφίες από την ερευνητική βάση του Βερνάντσκι δημοσιεύθηκαν στο Facebook από το υπουργείο Παιδείας και Επιστημών της Ουκρανίας, το οποίο ανέφερε ότι το χιόνι είναι έτσι τις δύο τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με το RT.

Σύμφωνα με το υπουργείο, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Το χιόνι έχει αλλάξει χρώμα εξαιτίας μικροσκοπικών φυκιών με στρώση κόκκινης καροτίνης, γνωστών ως Chlamydomonas nivalis.

Αυτό το φύκι παραμένει βαθιά θαμμένο κάτω από το χιόνι το χειμώνα, αλλά ανεβαίνει στην επιφάνεια για να αναπαραχθεί όταν γίνεται πιο ζεστός ο καιρός. Τώρα στην Ανταρκτική είναι καλοκαίρι.

Το φαινόμενο με το κόκκινο χιόνι δεν συμβαίνει μόνο στον Νότιο Πόλο. Συναντάται επίσης στην Αρκτική, στις Αλπεις και σε άλλες ορεινές περιοχές. Και οι μάρτυρες λένε ότι μυρίζει σαν καρπούζι.

(με πληροφορίες από RT)

Δημοφιλή