Αντιπολεμική διαμαρτυρία «στον αέρα» της ρωσικής τηλεόρασης από εργαζόμενη σε κρατικό κανάλι

«Μην πιστεύετε την προπαγάνδα, σας λένε ψέματα».
.
.
Twitter/screenshot

Τον γύρο του κόσμου κάνει η εικόνα διαμαρτυρίας «στον αέρα» από εργαζόμενη σε ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό σταθμό (Κανάλι 1) η οποία μπήκε στο στούντιο ενώ μεταδίδονταν οι νυχτερινές ειδήσεις κρατώντας πίσω από την παρουσιάστρια πλακάτ στο οποίο ζητούσε να σταματήσει ο πόλεμος, συμπληρώνοντας «μην πιστεύετε την προπαγάνδα, σας λένε ψέματα. Ρώσοι εναντίον του πολέμου».

Όπως έχει αναφερθεί, το όνομά της είναι Μαρίνα Οβσιανίκοβα. Οι εικόνες αυτές κυκλοφόρησαν ταχύτατα στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου.

Η Οβσιανίκοβα είχε γράψει προηγουμένως ένα μήνυμα όπου έλεγε ότι ντρεπόταν που είναι εργαζόμενη του σταθμού. «Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι έγκλημα και η Ρωσία είναι ο επιτιθέμενος» είπε η Οβσιανίκοβα, ο πατέρας της οποίας ήταν Ουκρανός.

Η ίδια στο μήνυμα αυτό λέει πως η ευθύνη βρίσκεται στους ώμους ενός ανθρώπου, του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Επίσης, κάλεσε τους Ρώσους να κατέβουν σε διαδηλώσεις, σημειώνοντας ότι «δεν μπορούν να μας βάλουν όλους στη φυλακή».

Σύμφωνα με αναφορές, έχει ήδη συλληφθεί.

Δημοφιλή