ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/12/2019 16:51 EET | Updated 04/12/2019 19:41 EET

Απάντηση Χρυσοχοΐδη: «Η Μόρια θα κλείσει, κύριε Τσίπρα»

Ωστόσο, στην επιστολή του προς την Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη γράφει ότι οι νέες δομές θα λειτουργούν παράλληλα με τις παλιές.

ARIS MESSINIS via Getty Images

Τη θέση ότι οι καταυλισμοί προσφύγων και μεταναστών στα νησιά θα λειτουργούν, έως ότου κατασκευαστούν οι καινούργιες κλειστές δομές που εξαγγέλθηκαν, εκφράζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας στις αιτιάσεις του Αλέξη Τσίπρα για fake εξαγγελίες της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι βάσει εγγράφου που υπογράφεται από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι κλειστές δομές που θα δημιουργηθούν θα λειτουργούν παράλληλα με τις παλιές δομές, οι οποίες, σύμφωνα με την κυβέρνηση, θα έκλειναν.

Στην επιστολή του προς την Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ωστόσο, ο κ. Χρυσοχοΐδης γράφει αυτό ακριβώς για το οποίο κατηγορεί την κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας. Οτι «οι νέες δομές θα λειτουργήσουν παράλληλα με τις παλιές», χωρίς καμία αναφορά στο αν και πότε θα κλείσουν.

Αναλυτικά η απάντηση Χρυσοχοΐδη στον Αλέξη Τσίπρα:

Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να σπείρει σύγχυση επειδή δεν είναι σε θέση να παράγει πολιτική.

Αναφερόμενος στην ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης για το πώς θα διαμορφωθούν οι δομές υποδοχής και φύλαξης αιτούντων άσυλο στα νησιά του Αιγαίου, μίλησε για ταυτόχρονη λειτουργία υπαρχουσών και υπό κατασκευή δομών.

Δεν είναι έτσι. Η Μόρια θα κλείσει. Το Βαθύ θα κλείσει. Θα κλείσουν όταν θα είναι έτοιμες οι νέες δομές, σύμφωνα με τον ήδη ανακοινωθέντα κυβερνητικό σχεδιασμό.

Μέχρι τότε ανοικτές και κλειστές δομές θα λειτουργούν παράλληλα, όπως γινόταν και όλα αυτά τα χρόνια, και επί ΣΥΡΙΖΑ κι ας το αρνιόταν. Αυτή ακριβώς η προσωρινή παράλληλη λειτουργία επεξηγείται και στην επιστολή προς την Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης κυρία Μιγιάτοβιτς.

Η Μόρια θα κλείσει κύριε Τσίπρα. Το Βαθύ θα κλείσει. Αν αυτό δεν σας αρέσει πείτε το χωρίς περιστροφές, μην ψάχνετε προφάσεις.

ΣΥΡΙΖΑ: Μάταια προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ο κ. Χρυσοχοΐδης

«Ο κ. Χρυσοχοΐδης μάταια προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Και μάλλον θα πρέπει να απαντήσει στους πολίτες και στους δημάρχους των νησιών μας, που τόσο καιρό η κυβέρνηση περιπαίζει, και όχι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει η Κουμουνδούρου, απαντώντας στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Και προσθέτει: «Για όσους ξέρουν ανάγνωση, τα όσα διατύπωσε στην επιστολή του στην αρμόδια Επίτροπο είναι σαφή. Αν κοροϊδεύει την Επίτροπο και όχι τους Έλληνες μένει να φανεί».

Το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγει, τονίζοντας: «Αλλά το ποιος δήθεν σπέρνει σύγχυση και το ποιος βρίσκεται πραγματικά σε απόλυτη σύγχυση και αδυναμία να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση, όπως άλλωστε και ο ίδιος παραδέχθηκε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το έχουν καταλάβει ήδη όλοι οι Ελληνες πολίτες» 

 

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost