Απάτη με μπότοξ και μάσκες ομορφιάς από 54χρονη

Eφοδίαζε κέντρα αισθητικής σε όλη την Ελλάδα, αλλά και γιατρούς στο κέντρο της Αθήνας.
Φωτογραφία αρχείου.
Φωτογραφία αρχείου.
JulPo via Getty Images

Κέντρα αισθητικής σε όλη την Ελλάδα, αλλά και γιατρούς στο κέντρο της Αθήνας εφοδίαζε με μη εγκεκριμένα σκευάσματα υαλουρονικού οξέος, μάσκες ομορφιάς και μπότοξ, μία 54χρονη, την οποία συνέλαβαν τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, μαζί με έναν 41χρονο, που το τελευταίο διάστημα εργαζόταν για εκείνη ως μεταφορέας.

Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών τουλάχιστον από το 2019 αγόραζε τα σκευάσματα από την Τουρκία και την Πολωνία, τα παραλάμβανε μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών και με έναν αντίστοιχο τρόπο τα διένειμε στους ενδιαφερόμενους.

Διαφήμιζε τα προϊόντα σε σελίδα μέσου κοινωνικής δικτύωσης και –σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- υπήρχαν μέρες που διακινούσε τέσσερα και πέντε δέματα, αξίας 120 έως 850 ευρώ το κάθε ένα.

Τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας κατάφεραν να εντοπίσουν ένα πακέτο, με εννέα χιλιάδες ευρώ σε χαρτονομίσματα, το οποίο έστειλε στην Πολωνία η 54χρονη, αλλά και παραστατικά για τις αγοραπωλησίες της τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η 54χρονη είναι ιδιοκτήτρια εταιρείας με προϊόντα ομορφιάς και το 2021είχε βραβευτεί για την πορεία της στον χώρο.

Από τις έρευνες που έγιναν στον αποθηκευτικό χώρο και σε σπίτι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 226 φαρμακευτικά και ιατροτεχνολογικά σκευάσματα (botox, σκευάσματα υαλουρονικού οξέως κ.α.),
  • 160 συσκευασίες μασκών αισθητικής,
  • 3.910 ευρώ και
  • πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.


Τα κατασχεθέντα φαρμακευτικά σκευάσματα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 40.000 ευρώ, δεν θεωρούνται ασφαλή και αποτελούν κίνδυνο για τον χρήστη τους και θα αποσταλούν στον Ε.Ο.Φ. για εργαστηριακή εξέταση και φύλαξη.

Δημοφιλή