Απαθανάτισαν αρσενικά δελφίνια ναι παίζουν με ένα ανακόντα και να διεγείρονται σεξουαλικά

Οι ερευνητές θεωρούν πιθανό πως πρόκειται για μία συμπεριφορά εκπαίδευσης των νεότερων δελφινιών σχετικά με τα φίδια και όχι τόσο για παιχνίδι.
.
.
M Entiauspe Neto, Omar; Reichle, Steffen; Rios, Alejandro dos (2022). Figshare. Media. https://doi.org/10.6084/m9.figshare.19236462.v1

Δύο ποταμίσια δελφίνια της Βολιβίας εθεάθησαν να κολυμπούν και να παίζουν στον ποταμό Τιχαμούτσι κουβαλώντας στο στόμα τους ένα ανακόντα Beni.

Ερευνητές απαθανάτισαν τη σπάνια συνάντηση τον Αύγουστο του 2021. Η φωτογραφία αρχικά μπέρδεψε τους ερευνητές. Μόνο όταν τη μελέτησαν καλύτερα κατάλαβαν τη συμπεριφορά των δελφινιών και δημοσίευσαν την εργασία τους στο περιοδικό Ecology.

Η ερευνητική ομάδα εντόπισε μια ομάδα δελφινιών αμέσως μόλις έφτασε στο σημείο και άρχισε να βγάζει φωτογραφίες. Μόνο όταν εξέτασαν τις πρώτες τους εικόνες κατάλαβαν ότι τα δελφίνια κουβαλούσαν το φίδι, σύμφωνα με τη μελέτη.

Αφού είδαμε τις πρώτες φωτογραφίες, καταλάβαμε πως τα δελφίνια αλληλεπιδρούσαν με ένα φίδι και έγινε σύντομα ξεκάθαρο πως έπαιζαν μαζί του και δεν προσπαθούσαν να το φάνε.

Τα δελφίνια κολυμπούσαν συγχρονισμένα σε μία απόσταση 80 μέτρων και αλληλεπιδρούσαν με το ανακόντα με διάφορους τρόπους για επτά λεπτά. Οι ερευνητές θεωρούν πιθανό πως πρόκειται για μία συμπεριφορά εκπαίδευσης των νεότερων δελφινιών σχετικά με τα φίδια και όχι τόσο για παιχνίδι. Άλλη μία πιθανότητα είναι πως το παιχνίδι τους ήταν σεξουαλικής φύσης.

Η Νταϊάνα Ράις, επιστήμονας θαλάσσιων θηλαστικών στο Hunter College που δεν συμμετείχε στη μελέτη, είπε στους New York Times ότι τα δελφίνια μπορεί να διεγέρθηκαν σεξουαλικά από το ανακόντα.