Απέκτησε 55 Fiat σε 84 χρόνια

O Βρετανός David Franklin, είναι ίσως ο πιο αφοσιωμένος πελάτης της ιταλικήςμάρκας
Ο 84χρονος Βρετανός David Franklin, είναι τόσο πιστός σε μια μάρκα και συγκεκριμένα στη Fiat, που δύσκολα θα μπορούσε να βρεθεί κάποιος αντίστοιχος, τουλάχιστον σε αυτή τη μάρκα.
Ο 84χρονος Βρετανός David Franklin, είναι τόσο πιστός σε μια μάρκα και συγκεκριμένα στη Fiat, που δύσκολα θα μπορούσε να βρεθεί κάποιος αντίστοιχος, τουλάχιστον σε αυτή τη μάρκα.
CREDITS STELLANTIS

Μπορεί η Μ. Βρετανία να έχει τεράστια αυτοκινητιστική παράδοση και φημισμένους κατασκευαστές αυτοκινήτων, εντούτοις επειδή τα γούστα διαφέρουν, κάποιοι προτιμούν προϊόντα εισαγωγής.

Ένας από αυτούς, μάλιστα, ο 84χρονος Βρετανός David Franklin, είναι τόσο πιστός σε μια μάρκα και συγκεκριμένα στη Fiat, που δύσκολα θα μπορούσε να βρεθεί κάποιος αντίστοιχος, τουλάχιστον σε αυτή τη μάρκα.

Ο Franklin, απέκτησε πρόσφατα το 55ο του μοντέλο της ιταλικής μάρκας, ένα αμιγώς ηλεκτρικό 500, μετά από σχεδόν ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα πίσω από το τιμόνι αυτοκινήτων της.

Η επαφή του David Franklin από το Buckinghamshire, στη νοτιοανατολική Αγγλία, με τα μοντέλα της FIAT, ξεκινά το 1963, όταν ο 25χρονος, τότε, θα αποκτούσε το πρώτο του αυτοκίνητο. Ήταν ένα κόκκινο 500D, με τον κινητήρα στο πίσω μέρος και τις χαρακτηριστικές πόρτες που άνοιγαν με αντίθετη φορά, αγορά για την οποία θα επένδυε 399 λίρες Αγγλίας, ποσό που αντιστοιχεί σε 5.800 λίρες σήμερα. Λίγους μήνες πριν, ο Franklin θα ξεκινούσε να εργάζεται στην πρώτη αντιπροσωπεία της μάρκας στη χώρα, η οποία βρισκόταν στην περιοχή Wembley του Λονδίνου.

Παρά το γεγονός ότι ο David άλλαξε χώρο εργασίας, η σχέση του με τη FIAT παρέμεινε σταθερή στο χρόνο.
Παρά το γεγονός ότι ο David άλλαξε χώρο εργασίας, η σχέση του με τη FIAT παρέμεινε σταθερή στο χρόνο.
STELLANTIS

Σήμερα, σχεδόν 60 χρόνια αργότερα, ο David παρέλαβε ένα νέο, αμιγώς ηλεκτρικό 500 της έκδοσης (RED), κόκκινο, όπως και το πρώτο του FIAT.
Το οδηγικό ταλέντο του David αναγνωρίστηκε πολύ γρήγορα από τους ανθρώπους της αντιπροσωπείας που εργαζόταν, με αποτέλεσμα από την πρώτη του χρονιά ως εργαζόμενος εκεί να συμμετέχει σε αγώνες με μοντέλα παραγωγής της ιταλικής μάρκας.

Από το 1963 έως και το 1967 συμμετείχε σε 31 αγώνες, κερδίζοντας τους 14 από αυτούς, ενώ 9 φορές τερμάτισε στη 2η θέση. Καμία από αυτές, όμως, τις επιτυχίες δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τη μεγαλύτερη της ζωής του. Τη γνωριμία με τη μετέπειτα σύζυγό του Michela.

Η γεννημένη στο Μιλάνο Michela, μετακόμισε στη Μ. Βρετανία το 1964 και επίσης έπιασε δουλειά στην αντιπροσωπεία της FIAT. Μέσα σε δύο χρόνια ο David και η Michela παντρεύτηκαν με το νυφικό τους αυτοκίνητο -ένα FIAT 2300 Estate, το πρώτο μοντέλο της μάρκας με αυτόματο κιβώτιο- να τους μεταφέρει με άνεση από την Αγγλία στο Κόμο της Ιταλίας.

Παρά το γεγονός ότι ο David άλλαξε χώρο εργασίας, η σχέση του με τη FIAT παρέμεινε σταθερή στο χρόνο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Η FIAT δεν με απογοήτευσε ποτέ και εγώ της παρέμεινα πιστός».

Μέχρι σήμερα υπολογίζει ότι πρέπει να έχει καλύψει περισσότερα από 600.000 μίλια (ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα) με τα FIAT που είχε στην κατοχή του. «Για σχεδόν 60 χρόνια και μέχρι την πανδημία του COVID με την Michela ταξιδεύαμε οδικώς τουλάχιστον μια ή και δύο φορές το χρόνο στην Ιταλία».

Ο David με τη σύζυγό του.
Ο David με τη σύζυγό του.
STELLANTIS

Μεταξύ του 1963 και του 2022, από τα χέρια του David πέρασαν ούτε λίγο, ούτε πολύ 55 αυτοκίνητα FIAT, καθιστώντας τον -πιθανότατα- τον πλέον πιστό αγοραστή στην ιστορία της μάρκας. Το σημερινό του αυτοκίνητο έχει κοινό όνομα, στιλ και χρώμα με το πρώτο του, όμως αποτελεί μια νέα σελίδα τόσο για τον ίδιο, όσο και για τη FIAT.

Το νέο 500 είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο του 84χρονου Βρετανού, ο οποίος φαίνεται να βλέπει με θετικό μάτι την ηλεκτροκίνηση. «Το ηλεκτρικό 500 όπως και όλα τα FIAT είναι υπέροχο να το οδηγείς. Είναι πολύ ήσυχο, έχει εξαιρετικό κράτημα και εκπληκτική επιτάχυνση. Μερικές φορές ξεκινώντας από το φανάρι βρίσκω τα γυαλιά μου στο πίσω κάθισμα!»

Ο David είναι τόσο ικανοποιημένος που μάλιστα συγκαταλέγει το νέο του απόκτημα στα τρία καλύτερα FIAT που είχε ποτέ. Στην πρώτη θέση επιλέγει το Multipla, στη δεύτερη το 850 Coupe, ενώ στην τρίτη το νέο ηλεκτρικό 500.

Αναλυτικά τα 29 διαφορετικά μοντέλα FIAT (συνολικά 55 αυτοκίνητα) που είχε ο David στην κατοχή του από το 1963 έως και σήμερα είναι τα:

500
127
850
Uno
Uno Turbo
Croma
Multipla
Panda
1300
1500
128
850S
850 Idroconvert
850 Coupe
124 Estate
131 (2 door)
131 (4 door)
132 Argenta
2300 Estate
Hot Uno 55S
600
Marea
Tipo 16 Valve
Coupe Turbo 5 Cylinder
Bravo
Punto
500X
500X Sport
500 Electric (RED) Edition