ΔΙΕΘΝΕΣ
09/04/2019 13:25 EEST | Updated 09/04/2019 14:12 EEST

«Απεγνωσμένη» η Φελίσιτι Χάφμαν για το σκάνδαλο με τις μίζες: Δηλώνω ένοχη, αισθάνομαι ντροπή

Εμπλέκεται στο μεγαλύτερο πανεπιστημιακό σκάνδαλο των τελευταίων ετών στις ΗΠΑ.

Η ηθοποιός Φελίσιτι Χάφμαν, που έχει γίνει παγκοσμίως γνωστή μέσα από τον ρόλο της Λινέτ Σκάβο στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά του ABC, «Νοικοκυρές σε απόγνωση», θα παραδεχθεί τελικά την ενοχή της στο μεγάλο σκάνδαλο απάτης που πλήττει το τελευταίο διάστημα το εκπαιδευτικό σύστημα των ΗΠΑ.

Η 56χρονη ηθοποιός τόνισε ότι «πρόδωσε» την κόρη της και αισθάνεται μεγάλη ντροπή για τον πόνο που της έχει προκαλέσει. Η ίδια κατηγορείται ότι πλήρωσε 15.000 δολάρια με σκοπό να αυξήσει ο επιτηρητής τη βαθμολογία της κόρης της στις εξετάσεις και να γίνει δεκτή πιο εύκολα στο πανεπιστήμιο της επιλογής της. Συνολικά για το εν λόγω σκάνδαλο κατηγορούνται 50 γονείς, ενώ η Φελίσιτι Χόφμαν είναι το μεγαλύτερο από όλα τα ονόματα της λίστας μαζί με την Λόρι Λάφλιν, γνωστή από την κωμωδία Full House.

Σε δήλωσή της η ηθοποιός αναφέρει: «Αποδέχομαι πλήρως την ενοχή μου και έχω μετανιώσει πικρά και ντρέπομαι για ότι έκανα. Αποδέχομαι πλήρως την ευθύνη των πράξεων μου και τις συνέπειες που θα επιφέρουν. Ντρέπομαι για τον πόνο που προκάλεσα στην κόρη μου, στην οικογένειά μου, στους φίλους, στους συναδέλφους μου και στην εκπαιδευτική κοινότητα. Ειδικά στους τελευταίους θέλω να ζητήσω συγγνώμη και ιδιαίτερα στους μαθητές που δουλεύουν σκληρά για να μπουν στο Κολλέγιο και στους γονείς τους που κάνουν μεγάλες θυσίες για να στηρίξουν τα παιδιά τους. Η κόρη μου δεν γνώριζε τίποτα για τις πράξεις μου και την πρόδωσα. Αυτή η πράξη που έκανα θα με στοιχειώνει για όλη μου την ζωή».

Boston Globe via Getty Images
Και η Λόρι Λάφλιν στην πολύκροτη υπόθεση. 

«Αναγνωρίζω την ενοχή μου και με μεγάλη θλίψη και ντροπή αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη των πράξεών μου και θα αποδεχτώ τις συνέπειες. Αισθάνομαι ντροπή για τον πόνο που προκάλεσα στην κόρη μου, στην οικογένειά μου, στους φίλους μου, στους συναδέλφους και στην εκπαιδευτική κοινότητα» αναφέρει η ανακοίνωση της Φελίσιτι Χάφμαν.

Και συνεχίζει: «Θέλω να ζητήσω συγνώμη από όλους και από τους μαθητές που προσπαθούν και εργάζονται σκληρά κάθε μέρα για να καταφέρουν να μπουν σε ένα πανεπιστήμιο. Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τους γονείς που κάνουν τεράστιες θυσίες για να στηρίξουν τα παιδιά τους και το κάνουν τίμια».

Ο σύζυγος της Χάφμαν, ο ηθοποιός Γουίλιαμ Η. Μέισι, δεν κατηγορείται για την υπόθεση, παρόλο που τα έγγραφα δείχνουν πως συναίνεσε στο σχέδιο. Τα έγγραφα επίσης μαρτυρούν ότι ήταν έτοιμοι να κάνουν το ίδιο και για την μικρότερη κόρη τους, αλλά την τελευταία στιγμή διαφώνησαν.

H Χάφμαν αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι και 20 ετών. 

Πηγή: Variety

Sponsored Post