ΔΙΕΘΝΕΣ
12/03/2019 18:02 EET | Updated 12/03/2019 18:13 EET

Σταρ του Χόλιγουντ πρωταγωνιστούν σε σκάνδαλο με μίζες σε πανεπιστήμια

Τα δικαστικά έγγραφα «καίνε» δυο πρωταγωνίστριες τηλεοπτικών σειρών.

Πρωτοφανές σκάνδαλο εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ με πρωταγωνιστές υπεύθυνους πανεπιστημίων που δωροδοκούνταν από άτομα για την αποδοχή μαθητών ως αθλητών, ανεξάρτητα από την ικανότητά τους. Ανάμεσα στους ανθρώπους που δωροδόκησαν για να δεχτούν τα παιδιά τους κορυφαία πανεπιστήμια, φέρεται πως είναι και δυο ηθοποιοί του Χόλιγουντ.

Οι ομοσπονδιακές αρχές έχουν απαγγείλει κατηγορίες μεταξύ άλλων και στις ηθοποιούς Φελίσιτι Χάφμαν και Λόρι Λάφλιν, με τις κατηγορίες περί συνωμοσίας για εκβιασμούς εναντίον των διοικητών ελίτ πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίωντο Yale, το Georgetown, το Stanford, το UCLA και το USC.

 Ο Αμερικανός πληρεξούσιος στη Βοστώνη ισχυρίστηκε ότι ένας πρώην προπονητής ποδοσφαίρου του Yale ήταν μέρος της απάτης.

Οι Χάφμαν και Λάφλιν βρίσκονται σε μια λίστα 40 ατόμων που κατηγορούνται για συνωμοσία και απάτη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Φέρονται να δωροδόκησαν με ποσά που έφτασαν έως και 6 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου τα παιδιά τους να φοιτήσουν σε ελίτ πανεπιστήμια.

Τα δικαστικά έγγραφα λένε ότι η Χάφμαν πλήρωσε 15.000 δολάρια, «βαφτίζοντας» τη μίζα ως δωρεά.

Η Λάφλι πλήρωσε 250.000 δολάρια μαζί με τον σύζυγό της.

Η Φελίσιτι Χάφμαν είναι γνωστή από τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στη σειρά Desperate Housewives, ενώ η Λόρι Λάφλιν από την κωμωδία Full House.

(Με πληροφορίες από Associated Press)