Απίστευτη απάτη στην Ινδία: Παρίσταναν τους αστυνομικούς σε τμήμα «μαϊμού» επί οκτώ μήνες

Χωρίς να τους καταλάβει κανένας.
.
.
Youtube

Μέλη μιας συμμορίας στην πόλη Μάνκα στο Ινδικό Κρατίδιο Μπιχάρ μετέτρεψαν έναν ξενώνα σε αστυνομικό τμήμα «μαϊμού» για οκτώ μήνες.

Οι απατεώνες κυκλοφορούσαν με αστυνομικές στολές, κάτι που τους έδωσε τη δυνατότητα να εκβιάζουν εκατοντάδες κατοίκους και να τους παίρνουν χρήματα χωρίς να γίνονται αντιληπτοί από την αληθινή αστυνομία.

Το αστυνομικό τμήμα «μαϊμού» βρισκόταν σε απόσταση μόλις 500 μέτρων από το αληθινό ωστόσο για οκτώ μήνες, κανείς δεν είχε καταλάβει τίποτα ούτε είχε προβεί σε καταγγελία εναντίον τους, αναφέρει το Odditycentral.

«Εχουμε ακούσει ξανά για ψεύτικους αστυνομικούς, αλλά είναι η πρώτη φορά που ακούμε για ψεύτικο αστυνομικό τμήμα», είπε ένας αστυνομικός. Συνολικά, συνελήφθησαν πέντε άτομα, όμως ο αρχηγός της συμμορίας δεν έχει εντοπιστεί. Η Μούρμου και ο Μάντζι ισχυρίστηκαν ότι έπεσαν θύματα απάτης από τη συμμορία και ότι νόμιζαν ότι ήταν στα αλήθεια αστυνομικοί που δούλευαν σε πραγματικό αστυνομικό τμήμα.

Στο αστυνομικό τμήμα εργαζόντουσαν έξι ψεύτικοι αστυνομικοί που ζητούσαν εκβιαστικά χρήματα από όσους πήγαιναν να ζητήσουν επίσημα έγγραφα, να καταγγείλουν κάποια έγκλημα ή να συμπληρώσουν κάποια αίτηση. Ανάμεσα στα αρχηγικά στελέχη της συμμορίας ήταν η Ανίτα Ντέβι Μούρμου, 25 ετών, που φορούσε μπλε μπερέ και την χακί αστυνομική στολή της ινδικής αστυνομίας με ένα περίστροφο στην καφέ της ζώνη.

Ηταν η επικεφαλής του τμήματος, το οποίο μάλιστα βρισκόταν στον κεντρικό δρόμο στο Μπάνκα, μία πόλη στην ανατολική πολιτεία Μπιχάρ. Η Μούρμου μιλούσε στους ντόπιους και τους υποσχόταν να τους βρει λύσεις σε διάφορα ζητήματα αν την πλήρωναν από μία έως 500 λίρες, ανάλογα με την περίσταση.

Στο τμήμα «υπηρετούσε» επίσης ο Αακάς Κουμάρ Μάντζι, 27 ετών, που φορούσε ψεύτικα σήματα στους ώμους και προσποιούνταν τον βοηθό της. Επί οκτώ μήνες, κανείς δεν είχε καταλάβει τίποτα ούτε είχε προβεί σε καταγγελία εναντίον τους. Ομως, την Τετάρτη, οι ψεύτικοι αστυνομικοί είχαν μεγαλύτερες βλέψεις και την πάτησαν. Πήγαν σε ένα εμπορικό κέντρο υπό κατασκευή όπου έγιναν αντιληπτοί.

Η Μούρμου και ο Μάντζι είπαν στους παρευρισκόμενους ότι πήγαν να επιθεωρήσουν το εργοτάξιο και μίλησαν σε επιχειρηματίες που ήθελαν να νοικιάσουν καταστήματα στο εμπορικό κέντρο. Τους είπαν να επισκεφτούν το τμήμα για να κανονίσουν τις λεπτομέρειες. Καθώς επέστρεφαν στο τμήμα, τους είδε ο αστυνομικός διευθυντής της περιοχής, ο οποίος πρόσεξε ότι το όπλο στη ζώνη της γυναίκας δεν ήταν το υπηρεσιακό αλλά ένα άλλο μοντέλο, κάτι που του κίνησε υποψίες.

Ο διευθυντής τούς σταμάτησε, τους ρώτησε σε ποιο τμήμα υπηρετούσαν, και αυτοί έχασαν τα λόγια τους. «Τους πήγαμε στο αληθινό τμήμα και στη διάρκεια της ανάκρισης, μας αποκάλυψαν ότι λειτουργούσαν ένα αστυνομικό τμήμα πολύ κοντά».

Οταν η αληθινή αστυνομία πήγε στο ψεύτικο τμήμα, βρήκε τέσσερις στολές, 40 ταυτότητες με τις οποίες έκαναν αιτήσεις για διάφορα κρατικά αναπτυξιακά προγράμματα στην ύπαιθρο, τραπεζικές επιταγές και πέντε κινητά. Βρήκαν επίσης 500 αιτήσεις που δεν είχαν αποσταλεί ποτέ, από φτωχούς πολίτες, για τη συμμετοχή τους σε κρατικό πρόγραμμα στέγασης. «Για μία απλή καταγγελία, χρέωναν 100-500 ρουπίες, αλλά για άλλες δουλειές, ζητούσαν χιλιάδες», σύμφωνα με την αστυνομία. Οι αιτήσεις και οι καταγγελίες όμως, δεν προωθούνταν ποτέ στους αρμόδιους.

Δημοφιλή