Απλές συμβουλές για να καλύψουμε τα λευκά σημάδια από το μαγιό

Makeup artist και χημικοί καλλυντικών αποκαλύπτουν τα μυστικά τους.
Jose Luis Pelaez via Getty Images

Είμαστε στο αποκορύφωμα του υπέροχου καλοκαιριού κάτω από τον δυνατό ελληνικό ήλιο, και μόλις λάβαμε πρόσκληση για μια κοινωνική εκδήλωση, η οποία απαιτεί μια φροντισμένη εμφάνιση. Ωστόσο, καθώς φοράμε τα καλά μας, παρατηρούμε στο δέρμα μας διχρωμίες, ειδικά στα σημεία όπου δεν είναι δυνατόν να εφαρμόσουμε το αντηλιακό. Επομένως, προκύπτει μία έντονη αντίθεση μεταξύ των σημείων του σώματός μας που δεν ήταν και ακόμη δεν είναι εκτεθειμένα στον ήλιο και των πιο μαυρισμένων περιοχών του δέρματός μας.

Για παράδειγμα, καθώς δοκιμάζουμε ένα κομψό ζευγάρι πέδιλα, ίσως δούμε μια γραμμή, στο σημείο όπου φτάνουν οι κάλτσες που φοράμε με τα αθλητικά τις καθημερινές. Ή ίσως στο πρόσωπό μας διαγράφονται χλωμά σημεία, εξαιτίας των γυαλιών ηλίου. Και φυσικά, υπάρχουν τα λευκά σημάδια από το μαγιό, στους ώμους και την πλάτη μας.

Πώς μπορούμε να δράσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά προκειμένου να διορθώσουμε την κατάσταση;

Οι ειδικοί στο θέμα είναι εδώ για να μας βοηθήσουν, καθώς και οι ίδιοι, έχουν βιώσει την κατάστασή μας.

«Κατοικώ στην Αυστραλία, επομένως έχω έρθει αντιμέτωπη με πολλές και πολύ έντονες γραμμές μαυρίσματος, στους ανθρώπους που ζουν εδώ. Ως μαθήτρια, με ταλαιπωρούσε πάντοτε το λευκό σημάδι από τις κάλτσες. Επιπλέον, είχα μερικές πολύ έντονες γραμμές μαυρίσματος από τα καλοκαιρινά μπάνια στη θάλασσα, στα σημεία που ξέχασα να καλύψω με αντηλιακό», θυμάται η χημικός καλλυντικών Μισέλ Γουόνγκ, που βρίσκεται πίσω από το δημοφιλές μπλογκ Lab Muffin.

Joel Carillet via Getty Images

Επενδύουμε σε ένα ποιοτικό foundation

Για τον βιρτουόζο του καλλιτεχνικού μακιγιάζ, Τζέιμι Ντόρμαν, το foundation, ή αλλιώς η πούδρα, αποτελεί την πλέον αποτελεσματική και γρήγορη λύση. Ωστόσο προτού περάσουμε στο foundation, ίσως θα ήταν χρήσιμο να αφιερώσουμε λίγο χρόνο κάνοντας μια καλή απολέπιση.

«Συνιστώ να ξεκινήσουμε κάνοντας απολέπιση στο μέρος του σώματος στο οποίο πρόκειται να καλύψετε με μακιγιάζ, αλλά και ευρύτερα, προκειμένου να δημιουργήσουμε μια κατάλληλη επιφάνεια με ομοιόμορφη υφή, καθιστώντας την διαδικασία ακόμα πιο απλή», μας προτρέπει ο Ντόρμαν.

Ποιο foundation θα χρησιμοποιήσουμε

«Συνιστώ μια βάση μακιγιάζ που να ταιριάζει με το χρώμα του μαυρίσματος μας. Επίσης, προτείνω η επάλειψη να γίνει με ειδικό γάντι ή ακόμη και ένα σφουγγαράκι για απόλυτο ομοιόμορφο αποτέλεσμα», παροτρύνει ο Ντόρμαν.

Τολμάμε με σπρέι μαυρίσματος

Εφόσον το επιχειρήσουμε, αρχικά απαιτείται να επιλέξουμε έαν θα εφαρμόσουμε το προϊόν μαυρίσματος σε ολόκληρο το σώμα ή απλώς θα εστιάσουμε στα σημεία, όπου το δέρμα μας παραμένει λευκό.

«Μπορούμε να εφαρμόσουμε σε ολόκληρο το σώμα, καθιστώντας την αντίθεση λιγότερο εμφανή. Ωστόσο, η πλέον αποτελεσματική μέθοδος συνίσταται στο να απλώσουμε το σπρέι μαυρίσματος τοπικά, στις περιοχές που δεν έχουν πάρει χρώμα», συμβουλεύει η Γουόνγκ.

«Αν δεν εμπιστευτούμε κάποιον επαγγελματία του είδους, ας δοκιμάσουμε μόνοι μας χρησιμοποιώντας το ειδικό γάντι ή ένα πινέλο μακιγιάζ. Ωστόσο, η συγκεκριμένη εναλλακτική, ίσως εξελιχθεί σε μεγάλη πρόκληση, καθώς σπάνια η απόχρωση του σπρέι μαυρίσματος ταιριάζει απόλυτα με το φυσικό μας μαύρισμα», προσθέτει.

Ωστόσο, εφόσον αναλαμβάνουμε την ευθύνη, όπως και πριν από την χρήση του foundation, έτσι και σε αυτή την περίπτωση, φροντίζουμε κατ′ αρχάς να κάνουμε απολέπιση στην περιοχή εφαρμόζοντας ένα απαλό σκραμπ, ώστε να επιτύχουμε ένα ομοιόμορφο φινίρισμα.

Πρόληψη: η καλύτερη θεραπεία

«Σαφώς η πρόληψη είναι καλύτερη, σε σχέση με το να προσπαθούμε τελευταία στιγμή να διορθώσουμε τα πράγματα. Έχοντας αυτό κατά νου, δεν ξεχνάμε να ανανεώνουμε το αντηλιακό μας τακτικά, κατά την έκθεσή μας στον ήλιο. Μπορούμε μάλιστα να ρυθμίσουμε ένα ξυπνητήρι, ώστε να μας το υπενθυμίζει ανά συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα», συνιστά η Γούονγκ.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ

Προτείνετε μια διόρθωση