Από 18.692 ευρώ το Mazda2 Hybrid

Το πρώτο πλήρως υβριδικό αυτοκίνητο της ιαπωνικής μάρκας, είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα.
Mazda

Παράλληλα με την απλή έκδοση του Mazda2, η εισαγωγική εταιρεία διαθέτει στην Ελλάδα και το Mazda2 Hybrid, που είναι η πλήρως υβριδική έκδοση του μοντέλου.

Πρόκειται για ένα υβριδικό σύστημα με αυτοφορτιζόμενη μπαταρία, που συνδυάζει έναν τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.5 lt -93 hp/68kW, με ηλεκτροκινητήρα 59kW, ώστε η συνολική ισχύς του συστήματος να φθάνει τους 116 hp/85kW, ενώ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Ουσιαστικά πρόκειται για το υβριδικό σύστημα που χρησιμοποιεί η Toyota και στο Yaris, έπειτα από τη συνεργασία των δύο ιαπωνικών εταιρειών.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις, έχει μέση κατανάλωση καυσίμου 3,8-4,0 λίτραl/100 χλμ. και εκπομπές CO2 μόλις 87-93 γρ./χλμ. (με τροχούς 16 ή 15 ιντσών, αντίστοιχα).

Κατά την εκκίνηση, το όχημα λειτουργεί αυτόματα σε λειτουργία EV, προσφέροντας ομαλή, απρόσκοπτη και αθόρυβη λειτουργία με ηλεκτροκίνηση σε αστικά περιβάλλοντα, με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Mazda

Κατά την κανονική οδήγηση, η κατανομή ισχύος ρυθμίζεται μεταξύ του βενζινοκινητήρα και του ηλεκτροκινητήρα για βέλτιστη απόδοση και ιδανική κατανάλωση καυσίμου. Κατά το ρολάρισμα και το φρενάρισμα, η κινητική ενέργεια ανακτάται ως ηλεκτρική ενέργεια, και αποθηκεύεται στη μπαταρία υψηλής απόδοσης.

Επίσης, το επίπεδο ισχύος της μπαταρίας ρυθμίζεται συνεχώς μέσω μιας γεννήτριας που κινείται από τον κινητήρα.

Το Mazda2 Hybrid επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 9,7 δευτερόλεπτα και αναπτύσσει τελική ταχύτητα 175 χλμ./ώρα.

Ως προς τους χώρους, με 2,560 μ. μεταξόνιο, προσφέρει άνεση για έως και τέσσερις ενήλικες επιβάτες, ενώ διαθέτει και 286 λίτρα χώρου αποσκευών.

Οι τιμές ξεκινούν από τις 18.692 ευρώ.