Απόδραση τεσσάρων κρατουμένων από το Μεταγωγών

Ήδη συνελήφθη ο ένας στην περιοχή του Ρέντη.
Eurokinissi

Κινηματογραφική απόδραση, με «πρωταγωνιστές» τέσσερις Αλβανούς ποινικούς, σημειώθηκε λίγο μετά τις 03:40 τα ξημερώματα της Δευτέρας στη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής. Οι δραπέτες κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τουλάχιστον 4 αστυνομικούς, να αρπάξουν δύο πιστόλια κι ένα περιπολικό με το οποίο έφυγαν από την κεντρική είσοδο.

Ας βάλουμε, όμως, τα πράγματα σε μία σειρά. Προσποιούμενοι σημαντικό πρόβλημα υγείας οι κρατούμενοι αρχίζουν να φωνάζουν για βοήθεια τους αστυνομικούς - φρουρούς των κρατητηρίων. Ένας αστυνομικός πλησιάζει στο κελί και μέσα από τα κάγκελα οι κακοποιοί τον αρπάζουν, τον απειλούν με αυτοσχέδια μαχαίρια στον λαιμό και τον αναγκάζουν να ξεκλειδώσει το κελί. Μόλις βγουν έξω του αρπάζουν το κινητό τηλέφωνο, το υπηρεσιακό πιστόλι και κατευθύνονται προς τον διάδρομο. Εκεί συναντούν έναν δεύτερο αστυνομικό και με την απειλή όπλου τον ακινητοποιούν και αυτόν.

Καταφέρνουν να κατέβουν κάτω, στο υπόγειο του κτιρίου της Διεύθυνσης Μεταγωγών, όπου πέφτουν πάνω σε μία γυναίκα αστυνομικό που βρίσκεται εντός περιπολικού. Την ακινητοποιούν και αυτή με την απειλή όπλου, αρπάζουν κι από αυτή το πιστόλι της και το κινητό της τηλέφωνο, ενώ την κατεβάζουν από το περιπολικό και με το όχημα της ΕΛ.ΑΣ. κατευθύνονται στην κεντρική πύλη. Εκεί ένας από τους τέσσερις ακινητοποιεί έναν ακόμη αστυνομικό - σκοπό και άπαντες βγαίνουν προς την Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα προς Αθήνα. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα οι δραπέτες άνοιξαν πυρ προς την πλευρά των αστυνομικών που βγήκαν να τους ακολουθήσουν, ενώ τους έπεσε κι ένα σακίδιο το οποίο περισυνέλλεξαν οι αστυνομικοί.

Λίγη ώρα αργότερα, σε κοντινή απόσταση από τη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής, εντοπίστηκε το περιπολικό, ενώ γύρω στις 07:20 εντοπίστηκε και συνελήφθη στην περιοχή του Ρέντη ο ένας από τους δραπέτες. Η επιχείρηση για τους άλλους τρεις βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ τις επίγειες έρευνες συνδράμει από αέρος και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Δημοφιλή