Αποκάλυψη: Αστυνομικοί και κρατούμενοι ανέλαβαν την καθαριότητα κεντρικού Α.Τ.

Συμβασιούχοι υπάλληλοι καθαριότητας που προσελήφθησαν δεν ανέλαβαν καν τα καθήκοντα τους.
Οι τουαλέτες στο Αστυνομικό τμήμα Κυψέλης.
Οι τουαλέτες στο Αστυνομικό τμήμα Κυψέλης.
Γεωργία Σερμαμόγλου

Το πρόβλημα της καθαριότητας σε κεντρικά Αστυνομικά Τμήματα της πρωτεύουσας και κεντρικές εγκαταστάσεις της ΕΛ.ΑΣ. αναδεικνύει έγγραφο που δημοσιεύει η HuffPost.

Σύμφωνα με επίσημη έκθεση αυτοψίας, την καθαριότητα κεντρικού του Α.Τ. της Αθήνας ανέλαβαν από κοινού αστυνομικοί και κρατούμενοι.

Στο συγκεκριμένο κτίριο οι συνθήκες υγιεινής είναι ακατάλληλες, τόσο για τους χώρους που εργάζονται οι αστυνομικοί, όσο και γι’ αυτούς των προσωρινά κρατουμένων. Τα συμπεράσματα αυτά πιστοποιούν οι επόπτες υγείας της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίοι πραγματοποίησαν πρόσφατα αυτοψία σε όλους τους χώρους κατόπιν καταγγελίας της δραστήριας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Τα αποτελέσματα της αυτοψίας σταλθήκαν εκ νέου στη φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σε ένα σημείο της έκθεσης αναφέρεται ότι στην καθαριότητα βοηθούν ακόμα και οι προσωρινά κρατούμενοι.

Τα σκουπίδια περιμένουν επί ματαίω να πεταχτούν στο Αστυνομικό τμήμα Κυψέλης.
Τα σκουπίδια περιμένουν επί ματαίω να πεταχτούν στο Αστυνομικό τμήμα Κυψέλης.
Γεωργία Σερμαμόγλου

Προσελήφθησαν αλλά δεν πήγαν στην δουλειά τους

Τα μέλη του προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών με τα οποία ήρθαμε σε επαφή, αναφέρουν ότι παρόμοια εικόνα επικρατεί στα περισσότερα κτίρια στα οποία στεγάζονται αστυνομικές υπηρεσίες της Αθήνας, στο κτίριο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών / Μεταγωγών επί της οδού Πέτρου Ράλλη, ακόμα και στο κτίριο της ΓΑΔΑ, παρά το γεγονός ότι έπιασαν δουλειά οι πρώτες 18μηνες συμβασιούχοι υπάλληλοι καθαριότητας.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι το μεγάλο πρόβλημα της καθαριότητας στα κτίρια στα οποία στεγάζονται υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει επιλυθεί, αν και έχει παρέλθει ήδη το α’ τρίμηνο του 2019. Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι μεγάλος αριθμός των συμβασιούχων υπαλλήλων καθαριότητας που προσελήφθησαν δεν ανέλαβαν καν τα καθήκοντα τους, θεωρώντας εξευτελιστικό το ποσό του μισθού των 300 ευρώ μηνιαίως.

Συνδικαλιστές της Αστυνομίας τονίζουν ακόμα πως είναι πασιφανές ότι με το προηγούμενο καθεστώς του ετήσιου διαγωνισμού για την ανάληψη του έργου της καθαριότητας των Αστυνομικών Υπηρεσιών από ιδιωτική εταιρεία, δεν είχε δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα με την καθαριότητα για δύο χρόνια, αλλά κάποιοι αποφάσισαν για εξοικονόμηση δαπανών να προβούν σε προσλήψεις συμβασιούχων των 300 ευρώ μηνιαίως.

Χωρίς λόγια: Τουαλέτα στο Αστυνομικό τμήμα Κυψέλης.
Χωρίς λόγια: Τουαλέτα στο Αστυνομικό τμήμα Κυψέλης.
Γεωργία Σερμαμόγλου

«Προσβολή για την Αστυνομία, τους πολίτες και την κυβέρνηση»

Αντιμέτωπη με την απαράδεκτη κατάσταση της καθαριότητας ήρθε η κυρία Γεωργία Σερμαμόγλου, η οποία εκλήθη στο Αστυνομικό τμήμα Κυψέλης για αναγνώριση σεσημασμένων κακοποιών μετά από κλοπή στο σπίτι της.

«Η κατάσταση την οποία αντιμετώπισα εκεί ξεπερνά κάθε όριο, προσβάλλει την αστυνομία, τους πολίτες και την ίδια την κυβέρνηση» δήλωσε στην HuffPost. «Οι αστυνομικοί τους οποίους ρώτησα ποιος ευθύνεται για την ρυπαρή και δυσώδη κατάσταση του κτηρίου, είπαν πως απευθύνονται συστηματικά στο Υπουργείο και δεν μεριμνά κανείς για την κατάστασή τους.»

Γεωργία Σερμαμόγλου

Δημοφιλή