ΔΙΕΘΝΕΣ
16/06/2020 09:54 EEST | Updated 16/06/2020 11:26 EEST

Πώς «στράβωσε» η απαγωγή ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Κίνας

Το θύμα καταλαμβάνει την 45η θέση στην λίστα του Forbes με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου.

Imaginechina, via Associated Press
Ο Χι Σεντζιάν.

Έχει εταιρεία με οικιακές συσκευές, είναι δισεκατομμυριούχος και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Κίνας. Καλός στόχος, σκέφτηκαν οι επίδοξοι απαγωγείς του. Όμως η απόπειρα απαγωγής του δεν πήγε και πολύ καλά.

Ο ιδρυτής της Midea, Χι Σεντζιάν, 77 ετών, που καταλαμβάνει την 45η θέση στην λίστα του Forbes με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου, με περιουσία άνω των 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είχε μια απίστευτη περιπέτεια την περασμένη Κυριακή. Ο ίδιος και η οικογένειά του, ήταν όμηροι για ώρες από πέντε άτομα στο σπίτι του στην πόλη Φοσάν, στη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ, στην Κίνα.

Η αστυνομία δεν έχει δώσει πολλές λεπτομέρειες για το περιστατικό, αναφέρει το CNN. Ωστόσο, η Securities Times, μια επιχειρηματική εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος People’s Daily, αναφέρει ότι στην αρχική τηλεφωνική κλήση για βοήθεια, αναφέρθηκε ότι οι δράστες ίσως είχαν μαζί τους και εκρηκτικά.

Η αστυνομία με δήλωσή της δεν επιβεβαίωσε άμεσα ότι ο δισεκατομμυριούχος ήταν ο στόχος, αλλά αναφέρει ότι ο στόχος είχε το επώνυμο «He». Ωστόσο, η Midea εξέδωσε αργότερα ανακοίνωση, ευχαριστώντας την αστυνομία.

Σύμφωνα με τον Κινέζικο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό CGTN, η αστυνομία κλήθηκε στις 5:30 μ.μ. την Κυριακή για μια διάρρηξη σε ιδιωτική κατοικία στο Junlan International Golf Life Village, με κατάσταση ομηρίας.

Όπως σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, η απαγωγή δεν πήγε τόσο καλά, αφού ο γιος του δισεκατομμυριούχου, He Jianfeng, κατάφερε να δραπετεύσει, διέφυγε κολυμπώντας σε ένα κοντινό ποτάμι και ενημέρωσε τις αρχές. Πέντε άτομα συνελήφθησαν αργότερα, με την αστυνομία να λέει ότι κανείς δεν τραυματίστηκε.

Η Midea, που ιδρύθηκε το 1968, είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες οικιακών συσκευών της Κίνας και παράγει μια σειρά προϊόντων (από κλιματιστικά μέχρι αφυγραντήρες). Το 2019, τα συνολικά λειτουργικά έσοδα της εταιρείας ήταν πάνω από 33 δισεκατομμύρια δολάρια.