Αρχίζουν οι απολογίες για την δολοφονία του Αλκη Καμπανού, ο ρόλος του 25χρονου

Αστυνομικές πηγές αποδίδουν στους συλληφθέντες τον όρο «τάγμα εφόδου».
ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ 19ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΚΗ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)
ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ 19ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΚΗ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)
Eurokinissi Sports

Τις εξηγήσεις τους στον ανακριτή καλούνται να δώσουν σταδιακά όλοι οι συλληφθέντες για συμμετοχή στη δολοφονική επίθεση εναντίον του Άλκη Καμπανού. Οι απολογίες τους ξεκινούν σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθούν την Παρασκευή, με τελευταία εκείνη του 25χρονου, ο οποίος παρουσιάστηκε αυτοβούλως το μεσημέρι της Τρίτης στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, μαζί με τον δικηγόρο του.

Μετά τη σύλληψή του, καταζητείται πλέον μόνον ένας 20χρονος, ο οποίος φέρεται να έχει διαφύγει στη γενέτειρά του, στην Αλβανία, και για αυτό κινήθηκαν οι διαδικασίες έκδοσης διεθνούς εντάλματος σύλληψης.

Τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών Θεσσαλονίκης αναζητούσαν από την Κυριακή τον 25χρονο. Διαπίστωσαν ότι είχε διακόψει κάθε επαφή με όλους τους υπολοίπους εμπλεκομένους, ενώ δεν θεωρείται απίθανο να είχε φύγει από την πόλη για την Αθήνα, της οποίας είναι μόνιμος κάτοικος.

Φέρεται να είναι οπαδός του ΠΑΟΚ και μάλιστα ιδιαίτερα ένθερμος, αλλά κατά το παρελθόν δεν είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές για κάποιο αδίκημα.

Εκείνα που πρέπει να διευκρινιστούν είναι εάν τυχαία ήταν στη Θεσσαλονίκη, τη νύχτα της επίθεσης, ή εάν μένει εκεί προσωρινά, και κυρίως ποιος ήταν ο ρόλος του στη δολοφονία του 19χρονου.

Αστυνομικές πηγές αποδίδουν στους συλληφθέντες τον όρο «τάγμα εφόδου», καθώς τα στοιχεία από την έρευνά τους δείχνουν ότι είχαν επιβιβαστεί σε τέσσερα οχήματα, έκαναν βόλτες στην πόλη, χωρίς να έχουν κάποιο «ραντεβού θανάτου» και αναζητούσαν έναν πιθανό στόχο, ενώ υπάρχουν υπόνοιες ότι ακολούθησαν τον Άλκη Καμπανό και την παρέα του. Οι κατηγορούμενοι φέρονται, σύμφωνα με την αστυνομία, να είχαν διακριτούς ρόλους.

Το μεσημέρι της Τρίτης οι γονείς του 19χρονου, μαζί με τους δύο φίλους του, οι οποίοι τραυματίστηκαν στην επίθεση, τους γονείς τους και τον δικηγόρο τους πήγαν στο δικαστήριο και δήλωσαν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας. Ο Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του κατήγγειλε ότι ο γιος προέδρου ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης, ύστερα από αγώνα ποδοσφαίρου, ανήρτησε φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία απεικονίζεται ένα μαχαίρι καρφωμένο επάνω σε ένα τραπέζι, υπονοώντας ότι με τη στάση του ουσιαστικά υποκινεί την οπαδική βία. Η καταγγελία του έκανε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας να διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί πότε κι από ποιον έγινε η ανάρτηση, κι αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της υποκίνησης τέλεσης αδικημάτων βίας, στο πλαίσιο του Αθλητικού Νόμου.

Στις φυλακές Κορυδαλλού αναμένεται να οδηγηθεί ο 23χρονος, τον οποίο συνέλαβαν πρώτο οι αστυνομικοί λίγες ώρες μετά τη δολοφονία, και ο οποίος είναι ιδιοκτήτης ενός από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι επιτιθέμενοι. Στην απολογία του φέρεται να επέμεινε ότι ήταν παρών, αλλά μόνον ως οδηγός και ότι δεν είχε σωματική επαφή με κάποια από τα θύματα. Ανακριτής και Εισαγγελέας, όμως, διέταξαν την κράτησή του, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Δημοφιλή