ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/08/2018 11:18 EEST | Updated 05/08/2018 11:21 EEST

«Άργησαν...».Τι είπε για τους 26 νεκρούς η πεθερά του ιδιοκτήτη του οικοπέδου-παγίδα στο Μάτι

«Ανοίξαμε τις πόρτες. Πέρασαν ένα σωρό άνθρωποι και πήγαν στη θάλασσα. Οι επόμενοι όμως οι 26 που ήρθαν... άργησαν»

Εμφανώς καταβεβλημένη, ταλαιπωρημένη και συγκινημένη η πεθερά του ιδιοκτήτη του οικοπέδου στο Μάτι όπου βρέθηκαν οι 26 νεκροί- πολλοί εκ των οποίων αγκαλιασμένοι- αφηγείται όσα έζησε την ημέρα που ξέσπασε η φωτιά και εξηγεί τη συνέβη με τα θύματα.  

 

«Ανοίξαμε τις πόρτες. Πέρασαν ένα σωρό άνθρωποι και πήγαν στη θάλασσα. Οι επόμενοι όμως οι 26 που ήρθαν... άργησαν» αναφέρει μιλώντας στο Philenews

«Ανοίξαμε όλες τις πόρτες και άρχισαν να έρχονται τρέχοντας πολλοί άνθρωποι. Οι πρώτοι τα κατάφεραν, αλλά οι επόμενοι παγιδεύτηκαν» λέει η κυρία Άλκηστη Ραφτοπούλου αλλά «Οι άνθρωποι που πέθαναν άργησαν. Όταν έφυγα εγώ από το οικόπεδο, οι φλόγες βρίσκονταν 3 μέτρα πίσω μου».

Και συνεχίζει: «Όπως με βλέπετε τώρα, έτσι και εκείνη τη μέρα, έπεσα στη θάλασσα. Κάηκαν τα σκυλιά μου, κάηκαν τα πάντα. Εκείνη την ώρα έτρεχα και δεν ήξερα τι συνέβαινε πίσω μου. Έμαθα τα πάντα αργότερα».

Αναφέρει πως εκτός από τις σκάλες που οδηγούν στην παραλία, υπήρχε και ένας δεύτερος δρόμος διαφυγής και αυτόν ακολούθησε η ίδια.

«Πήγα από εκεί γιατί είμαι γριά γυναίκα και σκέφτηκα ότι από τις σκάλες θα σκοτωθώ. Μέσα στη θάλασσα έπρεπε να βουτάς το κεφάλι σου στο νερό για να μην πάρουν φωτιά τα μαλλιά σου».

Και τέλος, όπως αναφέρει μέσα στο σπίτι εντοπίστηκαν και νεκροί. «Προσπάθησαν να γλιτώσουν αλλά δεν τα κατάφεραν. Τους βρήκαν καμένους μέσα στο σπίτι. Δεν πρόλαβαν οι άνθρωποι να ξεφύγουν από αυτό που συνέβαινε».