Φωτιές στην Αττική: 25 απανθρακωμένοι σε ταβέρνα στην Αργυρή Ακτή. Βρέθηκαν οικογένειες αγκαλιασμένες

Ανείπωτη τραγωδία
|
Nick Paleologos / SOOC

Όσο περνά η ώρα, ο αριθμός των θυμάτων από τις φωτιές σε Κινέτα και Αν. Αττική δυστυχώς αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Πριν από λίγη ώρα, ο αντιδήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, ανέφερε στον ΣΚΑΙ ότι σε καμμένη ταβέρνα στην περιοχή Μάτι της Αργυρής Ακτής, βρέθηκαν 26 σοροί απανθρακωμένων ανθρώπων οι οποίες έρχονται να προστεθούν στον επίσημο απολογισμό των έως τώρα 24 νεκρών. Στην περιοχή βρέθηκαν και πολλά καμμένα αυτοκίνητα.

Nick Paleologos / SOOC
Nick Paleologos / SOOC

Ενημέρωση για τις εξελίξεις:

Όπως όλα δείχνουν, οι άνθρωποι προσπάθησαν να διασχίσουν το συγκεκριμένο χωράφι για να φτάσουν στη θάλασσα, αλλά δεν τα κατάφεραν. Βρέθηκαν αγκαλιασμένοι, μανάδες με παιδιά, οικογένειες ολόκληρες.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε στο σταθμό και ο διασώστης του Ερυθρού Σταυρού, Βασίλης Ανδριόπουλος, ενώ πριν από λίγο έγινε και η επίσημη ανακοίνωση στην ΕΡΤ από τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις του Ερυθρού Σταυρού, της ΕΛΑΣ και το ΕΚΑΒ.

Nick Paleologos / SOOC
Nick Paleologos / SOOC
Nick Paleologos / SOOC

Στο μεταξύ, σκηνές σοκ μεταδίδει από το σημείο της τραγωδίας ο φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ-ΜΠΕ Παντελής Σαΐτας. «Υπάρχει ένας σωρός απανθρακωμένα πτώματα, στη μέση ενός χωραφιού, σε απόσταση μόλις 15 μέτρων από τη θάλασσα. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να επιχείρησαν να βρουν διέξοδο στη θάλασσα αλλά φαίνεται να εγκλωβίστηκαν στις φλόγες».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ραφήνας - Πικερμίου, πάνω από 1.000 σπίτια έχουν καταστραφεί, ενώ το ίδιο έχει συμβεί και με 300 οχήματα.

(Με πληροφορίες από ΕΡΤ, ΣΚΑΙ, ΑΠΕ-ΜΠΕ)