Αστυνομικοί μικρού τμήματος ξεσκέπασαν πολυμελή σπείρα απατεώνων

Αδειάζουν τους τραπεζικούς λογαρισμούς θυμάτων που δεν έχουν εμπειρία με διατραπεζικές συναλλαγές.
Eurokinissi

Βρίσκουν τα θύματά τους μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο και, μόλις αντιληφθούν ότι δεν έχουν εμπειρία με διατραπεζικές συναλλαγές, αδειάζουν τους λογαριασμούς τους.

Ο αριθμός των μελών της σπείρας των απατεώνων υπολογίζεται ότι προσεγγίζει τους ενενήντα και η εξάρθρωσή της ξεκίνησε από το μικρό τμήμα του Μουζακίου της Καρδίτσας.

Η καταγγελία

Το πρωί της Τετάρτης μία 70χρονη, στο Μουζάκι, δέχθηκε τηλεφώνημα από έναν άνδρα, ο οποίος δήλωσε ότι μένει στη Λάρισα και ότι ενδιαφέρεται για το τρακτέρ, που είχε βάλει σε διαδικτυακή αγγελία που πουλά προς τρεις χιλιάδες ευρώ. Δήλωσε, μάλιστα, πως δεν τον ενδιαφέρει να δει το τρακτέρ από κοντά και εκείνη τη στιγμή να πάει στην τράπεζα, προκειμένου να την καθοδηγήσει να της καταθέσει τα χρήματα μέσω ΑΤΜ.

Η γυναίκα από τη χαρά της έσπευσε στο μηχάνημα και ο «αγοραστής» από τηλεφώνου της έλεγε ποιες κινήσεις να κάνει. Αντί να της καταθέσει χρήματα, όμως, την έβαλε να του καταθέσει εκείνη συνολικά 19.000 ευρώ. Είδε μάλιστα δύο αποδείξεις από το ΑΤΜ, των δέκα και των εννέα χιλιάδων, με τον απατεώνα να την πείθει ότι ήταν δέκα και εννέα ευρώ ως έξοδα της τράπεζας για τη συναλλαγή.

Την επόμενη μέρα η 70χρονη πήγε και πάλι στο ΑΤΜ για να δει εάν μπήκαν οι τρεις χιλιάδες ευρώ από τον Λαρισαίο αγοραστή, αλλά διαπίστωσε ότι έλειπαν από τον λογαριασμό της οι 19.000.

Αμέσως πήγε στο τοπικό τμήμα και εκεί οι λιγοστοί αστυνομικοί πολύ γρήγορα έκαναν όλες τις απαιτούμενες κινήσεις, με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθεί και να συλληφθεί μία γυναίκα, στον λογαριασμό της οποίας κατατέθηκαν τα χρήματα, ενώ έχει ταυτοποιηθεί ο συνεργός της, που προχώρησε σε ανάληψη πέντε χιλιάδων από ΑΤΜ της Κορίνθου, αλλά και ακόμα δύο μέλη του κυκλώματος.

Κατάφεραν, επίσης, να δεσμεύσουν δεκατέσσερις χιλιάδες ευρώ και να επιστραφούν αυτά τα χρήματα στο θύμα.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται και υπάρχει συνεργασία με στελέχη της Ασφάλειας Πατρών και Κορίνθου, ενώ υπολογίζεται ότι το κύκλωμα έχει απλώσει τα πλοκάμια του και στην Αττική.