«Αγάπης Αγώνες»: Τέσσερις κωμωδίες του Σαίξπηρ στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου η σειρά εγκαινιάζεται με δύο παραστάσεις του έργου «Αγάπης αγώνας άγονος», σε σκηνοθεσία Άρη Μπαλή.
Γκραβούρα του 1870 για τη «Δωδέκατη Νύχτα» του Σαίξπηρ
Γκραβούρα του 1870 για τη «Δωδέκατη Νύχτα» του Σαίξπηρ
THEPALMER via Getty Images

Οι Παραβάσεις, το Θεατρικό Αναλόγιο του ΚΠΙΣΝ επανέρχονται για έκτη συνεχή χρονιά στον Φάρο με τον γενικό τίτλο «Αγάπης Αγώνες» και την καλλιτεχνική επιμέλεια του Έκτορα Λυγίζου.

Τέσσερις από τις πιο χαρακτηριστικές και διασκεδαστικές κωμωδίες του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ (Αγάπης αγώνας άγονος, Δωδέκατη νύχτα, Η κωμωδία των παρεξηγήσεων, Το ημέρωμα της στρίγγλας) με θέμα τον έρωτα, την πλάνη και την έμφυλη ταυτότητα, αναλαμβάνουν να παρουσιάσουν σκηνικά τέσσερις σκηνοθέτιδες/-ες της νεότερης γενιάς (Μάνος Βαβαδάκης, Εύα Βλασσοπούλου, Κατερίνα Γιαννοπούλου, Άρης Μπαλής) -πρόσωπα που, ενώ διακρίνονται για την προσωπική μέθοδο και ματιά τους, τις/τους ενώνει η αγάπη για τα κείμενα και ο γόνιμος πειραματισμός με τον σκηνικό λόγο.

Οι φετινές Παραβάσεις θα στηριχτούν σε ένα διευρυμένο ensemble νέων ηθοποιών που θα εναλλάσσονται εντός του ρεπερτορίου, ενώ τις μεταφράσεις υπογράφουν σημαντικοί/-ές ποιητές/-ήτριες και μεταφραστές/-άστριες (Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, Διονύσης Καψάλης, Στρατής Πασχάλης, Νίκος Χατζόπουλος).

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου η σειρά εγκαινιάζεται με δύο παραστάσεις (στις 14.00 και στις 17.00) του έργου στο οποίο οφείλει τον τίτλο της.

Ο Άρης Μπαλής σκηνοθετεί το εμβληματικό Αγάπης αγώνας άγονος σε μετάφραση Στρατή Πασχάλη και διασκευή Έκτορα Λυγίζου.

Όπως σημειώνει ο Έκτορας Λυγίζος «ο κόσμος της σαιξπηρικής κωμωδίας είναι ένας κόσμος γεμάτος εξωφρενικές πλοκές, πάλη των φύλων, πάλη της λογικής με το συναίσθημα, ατέλειωτες παρεξηγήσεις, παράφορο έρωτα, ήρωες και ηρωίδες που ψάχνουν εναγωνίως την ταυτότητά τους και το άλλο τους μισό, ευφυή λογοπαίγνια, επικές λογομαχίες, ειρωνεία της τύχης και του ίδιου του ποιητή, αίσιες εκβάσεις, αλλά και μπόλικο σκοτάδι».

Αυτόν τον κόσμο θα μας συστήσουν οι ηθοποιοί, Βαγγέλης Αμπατζής, Κωνσταντίνος Ζωγράφος, Κατερίνα Πατσιάνη, Ιωάννα Πιατά, Ιάσονας Στασινός και Αρετή Τίλη.

Info

Κυριακή 13 Νοεμβρίου, 14.00 και 17.00, Φάρος ΚΠΙΣΝ

Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, Αγάπης αγώνας άγονος

Μετάφραση: Στρατής Πασχάλης

Διασκευή: Έκτορας Λυγίζος

Σκηνοθεσία: Άρης Μπαλής

Ηθοποιοί: Βαγγέλης Αμπατζής, Κωνσταντίνος Ζωγράφος, Κατερίνα Πατσιάνη, Ιωάννα Πιατά, Ιάσονας Στασινός, Αρετή Τίλη.

Εισιτήρια: Γενική είσοδος 12€, μειωμένο 8€

Προπώληση:

  • Ηλεκτρονικά στο site ticketservices.gr
  • Τηλεφωνικά στο 210 7234567 (Ticket Services)
  • Στο εκδοτήριο της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, Αθήνα)

Στην παράσταση στις 17.00 θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα