ΔΙΕΘΝΕΣ
21/01/2021 10:46 EET | Updated 21/01/2021 11:01 EET

«Celebrating America» με σόου πυροτεχνημάτων, Τομ Χανκς, Σπρίνγκστιν και Κέιτι Πέρι

Τη βραδιά μετά την ορκωμοσία Μπάιντεν άνοιξε ο Μπρους Σπρίνγκστιν με το «Land of Hope and Dreams».

ASSOCIATED PRESS

Οι εορτασμοί για την ορκωμοσία του 46ου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ολοκληρώθηκαν (ξημερώματα ώρα Ελλάδος) με την ειδική εκπομπή «Celebrating America», οικοδεσπότης της οποίας ήταν ο Τομ Χανκς, που παρουσίασε την εκδήλωση με φόντο το Μνημείο Λίνκολν.

Μεταξύ άλλων τραγούδησαν οι Foo Fighters, η Ντέμι Λοβάτο -με virtual εμφάνιση από το Λος Άντζελες- ο Τζον Λέτζεντ, που επέλεξε το εμβληματικό «Feeling Good» της Νίνα Σιμόν, ο Μπον Τζόβι, που τραγούδησε το «Here comes the sun» και ο Τζάστιν Τιμπερλέικ.  

Τη βραδιά άνοιξε ο Μπρους Σπρίνγκστιν, ο οποίος ερμήνευσε με την κιθάρα του το «Land of Hope and Dreams» (1999), προλογίζοντας με αυτά τα λόγια: «Καλησπέρα, Αμερική. Είμαι υπερήφανος που βρίσκομαι απόψε εδώ, στην κρύα Ουάσιγκτον. Θα ήθελα να προσφέρω αυτή την μικρή προσευχή για την πατρίδα μας».

Το θέμα της ειδικής εκπομπής που διοργάνωσε η επιτροπή ορκωμοσίας ήταν η ενότητα, εξού και διανθίστηκε με αφιερώματα στους εργαζομένους της πρώτης γραμμής, τους ανθρώπους που έχουν σηκώσει το βάρος της πανδημίας.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της ειδικής αυτής εκδήλωσης, σκοπός τους με την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις ήταν να διασφαλίσουν ότι η γιορτή της ορκωμοσίας «δεν θα ήταν για εμάς, αλλά για εσάς, τον αμερικανικό λαό».

Τη βραδιά έκλεισε η Κέιτι Πέρι με το τραγούδι της «Firework», ενώ το προεδρικό ζεύγος παρακολουθούσε από το μπαλκόνι του Λευκού Οίκου τον ουρανό πάνω από το Μνημείο Ουάσιγκτον να φωτίζεται από χιλιάδες πυροτεχνήματα.