Δείξε πίστη στο όραμά σου!

Γιατί δεν χρειάζεται να είμαστε control freaks με όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή μας;
Αυτή η δημοσίευση αναρτήθηκε στην κλειστή πλέον Πλατφόρμα Αρθρογράφου Huffpost. Οι συνεργάτες αρθρογράφοι έχουν τον έλεγχο της δουλειάς τους και αναρτούσαν δημοσιεύσεις ελεύθερα στον ιστότοπό μας. Εάν θεωρείτε πως πρέπει να επισημάνετε αυτήν την καταχώριση ως καταχρηστική, στείλτε μας ένα e-mail.
draganab via Getty Images

Έχουμε φτιάξει την τέλεια παραγγελία. Είμαστε ξεκάθαροι ως προς το τι ζητάμε. Ξεκινάμε σιγά σιγά να αισθανόμαστε, να αντιλαμβανόμαστε ενδόμυχα πώς είναι να νιώθεις ότι μπορείς να είσαι 100% ο εαυτός σου και να αισθάνεσαι ασφαλής σε μια σχέση. Να νιώθεις όμορφα, ήρεμα, να αισθάνεσαι πληρότητα. Αυτό το πετυχαίνουμε με το να προπονούμε το μυαλό μας καθημερινά με το όραμα.

Και τώρα; Οι περισσότεροι από εμάς ψάχνουμε τρόπους για να δημιουργήσουμε αυτό που θέλουμε. Κοιτάζουμε δεξιά, κοιτάζουμε αριστερά και αναρωτιόμαστε: πού είναι αυτό που θέλω; Το θέλω, το θέλω, το θέλω! Και όταν δεν έρχεται στον χρόνο που το θέλουμε εμείς, λέμε: δε λειτουργεί η μέθοδος...

Έδωσες μόλις την παραγγελία σου στον barista της καφετέριας, λοιπόν, και του λες:

«Πώς θα χτυπήσεις το γάλα; Θα το βάζεις σιγά σιγά ενώ θα χτυπάς τον καφέ ή θα βάλεις πρώτα τον καφέ; Ξέρεις, προτιμώ να βάζεις σιγά σιγά το γάλα στον καφέ. Επίσης, όσον αφορά τη ζάχαρη… Πότε θα τη βάλεις; Στο τέλος; Θα ήθελα να τη χτυπήσεις μαζί με το γάλα, και φυσικά το γάλα να είναι χλιαρό, ώστε να διαλυθεί πολύ καλά…»

Όλη αυτή την ώρα απασχολείς τον barista, ο οποίος δεν μπορεί να σου φτιάξει τον καφέ, ενώ εσύ διψάς και θέλεις να πιεις καφέ. Τον εκνευρίζεις επειδή μπαίνεις στα χωράφια του και δεν τον αφήνεις να κάνει τη δουλειά του. Και στο τέλος ή σου φτιάχνει τον χειρότερο καφέ που έχεις πιει ποτέ ή σηκώνεσαι και φεύγεις και λες: «Δε θα ξαναπατήσω στο μαγαζί σας!»

Δεν έχεις κανέναν λόγο να σκέφτεσαι «Πότε θα τον/τη γνωρίσω; Πώς θα είναι; Γιατί αργεί; Πώς θα είμαστε μαζί;» Μην επεμβαίνεις περισσότερο απ’ ό,τι σου επιτρέπεται στο έργο του Θεού (ή του σύμπαντος ή όποιας άλλης ανώτερης δύναμης). Ξέρω, είναι δύσκολο αυτό που σου ζητώ, αλλά τώρα θέλει πίστη. Ζήτησες αυτό που ήθελες. Τώρα αφέσου στην τέλεια ροή των πραγμάτων. Σήμερα θα μπούμε στην παρατήρηση. Παρατήρησε πόσες φορές σκέφτηκες κάτι και έπειτα από λίγο έγινε. Για παράδειγμα, σκέφτηκες έναν φίλο/-η σου, και εκείνος/-η σε πήρε τηλέφωνο ή σου έγραψε στο facebook.

Ήθελες θέση πάρκινγκ και τη βρήκες. Διψούσες και, χωρίς να πεις κάτι, σου έφερε το γκαρσόνι νερό. Παρατήρησε πόσο εύκολο είναι να σκέφτεσαι κάτι και να πραγματοποιείται – όταν δε σου γίνεται εμμονή.

Μπορείς να κάνεις και την άσκηση με το τριαντάφυλλο: κλείσε τα μάτια και σκέψου ένα υπέροχο τριαντάφυλλο. Δες το χρώμα του, τα αρμονικά φύλλα του, την υφή του, σκέψου ότι το μυρίζεις. Αφιέρωσε 3 λεπτά και εστίασε τη σκέψη σου στο τριαντάφυλλο. Τις επόμε-νες μέρες θα κάνει την εμφάνισή του στη ζωή σου!

Περισότερα στο www.jillandnikolas.com