Δέκα συμβουλές για ένα κορυφαίο road trip

Μερικές από τις πιο αξέχαστες στιγμές ζούμε όταν πηγαίνουμε ένα οδικό ταξίδι.
HuffPost India

Μερικές από τις πιο αξέχαστες στιγμές ζούμε όταν πηγαίνουμε ένα οδικό ταξίδι: Απολαμβάνεις την φύση, μπορείς να κάνεις στάση οπουδήποτε για να βγάλεις τις τέλειες φωτογραφίες και συνήθως είναι και πολύ πιο ευχάριστο!

Είτε διαλέξετε έναν κοντινό προορισμό, είτε ταξίδι μιας εβδομάδας, αυτές οι δέκα συμβουλές θα αποδειχτούν σωτήριες και θα γλυτώσετε την μεγαλύτερη ταλαιπωρία.

1. Βρείτε τα σωστά άτομα για το ταξίδι

«Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να κάνετε, είναι να ταξιδέψετε με τα λανθασμένα άτομα. Ακόμα και οι κολλητοί μας φίλοι μπορεί να αποδειχθούν οι χειρότεροι μας εχθροί στο τέλος», δήλωσε ο Πολ Τζόνσον, ιδρυτής της NorthOutdoors.

2. Συμφωνείστε σε ένα συγκεκριμένο budget

Εάν ταξιδεύετε με άλλους ενήλικες, καλό θα ήταν να αποφασίσετε πόσα χρήματα θα χρειαστεί να χαλάσετε. Επίσης να αποφασίσετε αν θα κοιμάστε σε ξενοδοχείο ή στο αυτοκίνητο; Θα τρώτε σπιτικά σάντουιτς ή σε εστιατόρια;

3. Αποφασίστε από νωρίς ποια αξιοθέατα θα δείτε

Αν θέλετε να δείτε κάποια αξιοθέατα στο δρόμο, θα πρέπει να αποφασίσετε από πριν ποια θα είναι αυτά. «Σχεδιάστε από πριν τι θα κάνετε και που θα σταματάτε για να μην ταξιδεύετε για ώρες», δήλωσε ο Γιούμα Μπράουν της FlyerDiaries.

4. Ξεκινήστε το ταξίδι τις πρωινές ώρες και αποφύγετε την βραδινή οδήγηση

Εάν θέλετε να αποφύγετε την κίνηση ξεκινήστε το ταξίδι σας όσο πιο νωρίς γίνεται (ακόμα και αν αυτό σημαίνει 4-5 το πρωί). Ένα μεγάλο μπόνους σε αυτό είναι ότι σύντομα θα βγει ο ήλιος και θα έχετε την ευκαιρία να τραβήξετε τις πιο όμορφες φωτογραφίες.

Adriana Duduleanu / EyeEm via Getty Images

5. Γεμίστε το ρεζερβουάρ σε κάθε ευκαιρία

Δεν ξέρετε πότε και που θα έχετε την ευκαιρία να βάλετε βενζίνη. Δεν είναι κακό να προνοήσετε για αυτό για να είστε σίγουροι.

6. Αν ταξιδεύετε με παιδιά, μην ξεχάσετε τα παιχνίδια

Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να έχουν κάτι να ασχοληθούν κατά την διάρκεια του ταξιδιού, αφενός για να μην βαρεθούν τα ίδια και αφετέρου να μην ενοχλούν εσάς.

7. Μάθετε πώς να αλλάζετε λάστιχο

Το να ξέρετε πως να αλλάζετε λάστιχο είναι μια χρήσιμη και απαραίτητη γνώση. Ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να συμβεί.

8. Να έχετε μαζί σας power bank

Συνήθως μπορείτε να φορτίσετε το κινητό σας στο αυτοκίνητο αλλά απρόοπτα συμβαίνουν και δεν θέλετε να μείνει από μπαταρία και το αυτοκίνητο και το κινητό.

9. Να είστε προετοιμασμένοι για ακραίες καιρικές συνθήκες

Αν σχεδιάζετε ένα μεγάλο ταξίδι, να είστε προετοιμασμένοι είτε για βροχή, είτε για κρύο, είτε για ζέστη. Είναι πολύ σημαντικό να έχετε μαζί σας τα κατάλληλα ρούχα και τον κατάλληλο εξοπλισμό.

10. Να έχετε μαζί σας κάποιο χάρτη ή εφεδρικές οδηγίες

Οι περισσότεροι από εμάς αυτές τις μέρες, είναι εξαρτημένοι από το GPS. Πολλές φορές όμως δεν λειτουργεί σωστά με μπορεί να χαθείτε. Και πιστέψτε με, μπορεί να συμβεί πολύ πιο εύκολα απ΄όσο φαντάζεστε.

πηγή: HuffPost US