Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους 10 συλληφθέντες της Αντιτρομοκρατικής

Πρόκειται για έναν πυροβολιτή στο Στρατό ξηράς που έχει ήδη υποβάλει παραίτηση και έναν οπλουργό της Πολεμικής Αεροπορίας που είναι με μακροχρόνια αναρρωτική άδεια.
..
..
Eurokinissi

Δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ανάμεσα στους 10 συλληφθέντες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για συμμετοχή σε βομβιστικές επιθέσεις, τα οποία, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, πρόκειται να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους.

Πρόκειται για έναν πυροβολιτή στο Στρατό ξηράς που έχει ήδη υποβάλει αίτημα παραίτησης, καθώς επίσης και για στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος ήταν οπλουργός και βρίσκεται σε μακροχρόνια αναρρωτική άδεια. Οι έρευνες για τα συγκεκριμένα άτομα, αλλά και για τα υπόλοιπα οκτώ συνεχίζονται από τις Αρχές.

Ελέγχθηκαν σπίτια αλλά και τρία καταστήματα κράτησης στο Δομοκό, τη Λάρισα και τα Γρεβενά όπου βρέθηκαν στελέχη της συγκεκριμένης οργάνωσης που εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ.

Ο αρχικός στόχος είχε να κάνει με την οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης» η οποία είχε αναλάβει την ευθύνη για τρεις επιθέσεις. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2023 και στόχο είχε το ΙΧ αυτοκίνητο ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Κορυδαλλού.

Του είχαν επιτεθεί με χειροβομβίδα στην περιοχή του Χαϊδαρίου. Στη δεύτερη περίπτωση τον Νοέμβριο του 2023 είχαμε την έκρηξη ενός μηχανισμού σε χώρο που χρησιμοποιείται ως οικία και γραφεία επιχειρηματία στην περιοχή της Κηφισιάς, ενώ το πιο πρόσφατο στην Αττική ήταν η έκρηξη βόμβας στην πλαϊνή είσοδο υποκαταστήματος τράπεζας στην οδό Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα.

Ταυτόχρονα από την έρευνα προέκυψε η εμπλοκή των 10 ατόμων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, σε δύο ακόμη ποινικές υποθέσεις: Τον Ιούλιο του 2023 στη Λάρισα σημειώθηκε έκρηξη χειροβομβίδας αλλά και μηχανισμού στην αυλή κατοικίας, ενώ το πιο εντυπωσιακό ίσως είναι η αποστολή δέματος στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, στο οποίο μάλιστα παρέμεινε για 10 μέρες. Το δέμα αυτό έδωσε χρήσιμα στοιχεία στις Αρχές, καθώς εντοπίστηκαν δακτυλικά αποτυπώματα τα οποία βοήθησαν στο να ξεχνιαστεί η συγκεκριμένη ομάδα.

Ανάμεσα στα 10 άτομα τέσσερις είναι κρατούμενοι σε φυλακές. Κομβικό ρόλο φαίνεται ότι έχει ένας 36χρονος κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού, σεσημασμένος για ληστείες, ενώ έχει χαρακτηριστεί ως άτομο που ανήκει στον εξουσιαστικό χώρο. Μάλιστα μία από τις ενέργειες που είχαν πραγματοποιηθεί από την «Σύμπραξη Εκδίκησης» του είχε αφιερωθεί στο κείμενο ανάληψης ευθύνης

Δημοφιλή