Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κεφαλονιάς «Κύματα» με προβολές ταινιών δίπλα στη θάλασσα

Στο Αργοστόλι, με προσκεκλημένους από τον ελληνικό και σερβικό κινηματογράφο, αφιερώματα, μουσική, γελοιογραφία, κόμικς και είσοδο ελεύθερη.

Σε έναν υπέροχο δημοτικό χώρο, τον Θαλασσόμυλο, δίπλα από τη θάλασσα, από τις 27 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου το κοινό του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κεφαλονιάς «Κύματα», θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει αγαπημένους καλλιτέχνες -από το Γιάννη Οικονομίδη μέχρι τον Γιάννη Αγγελάκα και από τους σέρβους δημιουργούς Slobodan Sijan και Srdan Golubovic, μέχρι την Εύα Στεφανή, το Γιώργο Γεωργόπουλο και τους Illegal Operation.

Βουτιές και Σινεμά

Ο Γιάννης Αγγελάκας θα είναι καλεσμένος στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ. Θα ακολουθήσει το αφιέρωμα Live Music Cinema με την προβολή της βωβής ταινίας «Νοσφεράτου» του F.W. Murnau και ζωντανή μουσική από το Νίκο Βελιώτη (27/8).

Αφιέρωμα στο Νέο Ελληνικό κινηματογράφο με καλεσμένο τον Γιάννη Οικονομίδη, και προβολή των ταινιών του «Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς» και «Σπιρτόκουτο» (28/8).

Αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Γιώργο Γεωργόπουλο, με καλεσμένο το σκηνοθέτη και προβολή των ταινιών του «Δεν θέλω να γίνω δυσάρεστος αλλά πρέπει να μιλήσουμε για κάτι πολύ σοβαρό» και «Tungsten» (29/8).

Αφιέρωμα στους σκηνοθέτες Εύα Στεφανή και Λάκη Παπαστάθη που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας. Θα παρευρεθεί η Εύα Στεφανή και η ηθοποιός και σύζυγος του σημαντικού δημιουργού, Υβόννη Μαλτέζου. Θα προβληθεί η ταινία του Λάκη Παπαστάθη «Γράμματα από την Αμερική» και τα ντοκιμαντέρ της Εύας Στεφανή «Αθήναι», «Οι Λουόμενοι» και «Το Κουτί» (30/8).

Αφιέρωμα στο Σερβικό Κινηματογράφο με καλεσμένους τους σημαντικούς σέρβους δημιουργούς Slobodan Sijan (31/8) και Srdan Golubovic (1/9, 2/9) οι οποίοι θα προλογίσουν τις ταινίες τους. Στις 2/9 θα προβληθεί και η ταινία του Εμίρ Κουστουρίτσα «Blue Gypsy».

Θαλασσόμυλος
Θαλασσόμυλος
Διεθνές Φεστιβάλ Κεφαλονιάς

Αμέσως μετά την τελετή λήξης, θα ακολουθήσει το αφιέρωμα Μουσική και κινηματογράφος. Προλογίζει ο κριτικός κινηματογράφου Άκης Καπράνος.

Θα προβληθεί η ταινία «Screamin’ Jay Hawkins: I Put a Spell on Me» του Νίκου Τριανταφυλλίδη. Η βραδιά θα κλείσει με συναυλίες του Σταύρου Μητρόπουλου (με γνωστά soundtracks ταινιών), και των ILLEGAL OPERATION (3/9).

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης μάστερκλας από τον Γιάννη Οικονομίδη («Κατασκευάζοντας μια ταινία στην Ελλάδα», 28-29/8 ), την Εύα Στεφανή («Με τις φτερούγες του Λάκη», 30/8 και «H πραγματικότητα έξω και μέσα», 31/8) και τον Σύλλογο Ελλήνων Γελοιογράφων («Η Ιστορία της Ελληνικής Γελοιογραφίας» από τον John Antono, 1/9 και «Όλα όσα θέλατε να μάθετε για το επάγγελμα του σκιτσογράφου (και ντρεπόσαστε να ρωτήσετε)» από τον Ηλία “etc” Ταμπακέα, 2/9).

Στις παράλληλες δράσεις εντάσσονται μουσικές επιλογές από γνωστούς DJs, ενώ στο χώρο του φεστιβάλ, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, θα φιλοξενείται αναδρομική έκθεση κόμικς και εικονογράφησης από έργα που δημιουργήθηκαν για τις 5 μεγάλου μήκους ταινίες του Γιάννη Οικονομίδη καθώς και από το θεατρικό του έργο.

Στα highlights της διοργάνωσης συγκαταλέγεται και η έκθεση γελοιογραφίας με τίτλο «Κύματα», από 24 Έλληνες γελοιογράφους οι οποίοι κλήθηκαν να δημιουργήσουν τα σκίτσα τους με έμπνευση τα κύματα -ειδικά για το φεστιβάλ. Μάλιστα, οι 45 γελοιογραφίες τους συγκεντρώθηκαν σε μια καλαίσθητη έκδοση η οποία διατίθεται προς πώληση. Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη όλο το διάστημα του φεστιβάλ. Καλεσμένος επίσης από το Σύλλογο Ελλήνων Γελοιογράφων θα είναι και ο Πάνος Μαραγκός.

Το φεστιβάλ, που ίδρυσε ο σκηνοθέτης και βραβευμένος location manager (Μαγνητικά πεδία) Μαρίνος Σκλαβουνάκης στη γενέτειρά του, Κεφαλονιά, τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο Αργοστολίου.

Info

Αναλυτικό πρόγραμμα ΕΔΩ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δημοφιλή