Δίκη Φιλιππίδη: “Αν δεν μου κάτσεις δε θα περάσεις” κατέθεσε η ηθοποιός Λένα Δροσάκη

Τι ανέφερε η ηθοποιός - μία από τις καταγγέλλουσες σε βάρος του Φιλιππίδη.
|
Δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, Τρίτη 26 Ιουλίου 2022. Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση που έλαβε χώρα το 2008 και για δυο απόπειρες βιασμού, τα έτη 2010 και 2014. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, Τρίτη 26 Ιουλίου 2022. Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση που έλαβε χώρα το 2008 και για δυο απόπειρες βιασμού, τα έτη 2010 και 2014. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Eurokinissi

Με δυσκολία ξεκίνησε την κατάθεση της στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.η ηθοποιός Λένα Δροσάκη, συχνά ξεσπώντας σε λυγμούς λόγω της φόρτισής της.

Η καταξιωμένη ηθοποιός γνώρισε τον κατηγορούμενο ως φοιτήτρια σε θεατρική σχολή στα γυρίσματα τηλεοπτικής σειράς, όπου του έδωσε τον αριθμό του τηλεφώνου της.

«Ξεκίνησε κάποια επικοινωνία, μου έστελνε μηνύματα και κάποια στιγμή στα τηλέφωνα κατάλαβα ότι ο κατηγορούμενος αυνανίζονταν. Ρώταγα «ποιος είναι, ποιος είναι» και μου απαντούσε «έχω κα@@@@, θέλω να σε χ@@@@@. Ρώταγα ποιος είναι και έλεγε ο Πέτρος. Του έλεγα κ. Φιλιππίδη σας παρακαλώ. Θα μου πείτε γιατί δεν το έκλεινα; Δεν είχα αυτό το σθένος να το κάνω, ένιωθα ότι πρέπει να το κάνω μέχρι το τέλος. Αυτό συνέβη κάποιες φορές. Ήρθανε οι μέρες που εγώ θα έδινα εξετάσεις. Καθόμουν στα σκαλιά του θεάτρου και τον είδα μπροστά μου και μου είπε: «Αν δεν μου κάτσεις δε θα περάσεις». Θυμάμαι μόνο να βρίσκομαι στη σκηνή και εκείνη την στιγμή να μπαίνει μέσα και να πηγαίνει προς την κριτική επιτροπή. Φιλιά αγκαλιές, εγώ είχα παγώσει, τα είχα χάσει. Και μετά φεύγοντας θυμάμαι αυτή τη κίνηση σα να μου λέει «στο είπα έχω αυτή τη δύναμη να μη περάσεις». Δεν πέρασα, προφανώς και τα έχασα».

Αναφερόμενη στη συμμετοχή της σε παράσταση που ανέβαζε το 2018 η Κάτια Δανδουλάκη υποστήριξε ότι προσπάθησε να το αποφύγει, αλλά όταν η πρώτη της είπε ότι ο Φιλιππιδης μόνο θα σκηνοθετεί, δέχτηκε. «Της είπα ωραία διότι αν παίζει εγώ δεν θα είμαι. Εκείνη μου είπε μην ανησυχείς «θα είσαι υπό την προστασία μου». Και έτσι λοιπόν έγινε το να είμαι σε αυτή τη παράσταση και ξεκίνησαν οι πρόβες. Όμως υπήρχε ένα εκρηκτικό κλίμα όταν ο κατηγορούμενος με έβλεπε να συνομιλώ με άλλους συναδέλφους μου. Μετά η πρόβα δεν θα ήταν εύκολη θα υπήρχαν εντάσεις. Δε ξέρω γιατί τα έκανε όλα αυτά, αν γέλαγα εγώ μαζί με κάποιον συνάδελφό μου είχε μια τρομερή έκρηξη, άρχισε να προσβάλλει, αδιανόητες καταστάσεις. Του μίλησα και του ζήτησα σεβασμό. Το τι άκουσα και δεν άκουσα δε λέγεται. Μου έλεγε να φύγω και ότι δεν θα ξαναβρώ δουλειά. Σε ένα διάλλειμα πήγε στην γραμματέα του και φώναζε «ποιος είναι ο Θεός εδώ»; «Εγώ» απαντούσε. Ενημέρωσα την κ. Δανδουλάκη ότι θα φύγω δεν μπορώ να συνεχίσω έτσι και εκείνη μου είπε μας είπε δεν θα φύγετε εσείς δεν κάνατε τίποτα».

Η κατάθεση της Λένας Δροσάκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή.

Πηγή: dikastiko.gr