Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: “Βία στον έρωτα δεν υπάρχει” ισχυρίστηκε στην απολογία του

Oι περιγραφές του προπονητή για τον "απολύτως φυσιολογικό τρόπο" που ο ίδιος σε ηλικία 29 ετών, εκδήλωνε τον έρωτά του στη 12χρονη αθλήτρια του.
ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 11ΧΡΟΝΗΣ ΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ / ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 11ΧΡΟΝΗΣ ΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ / ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Eurokinissi Sports

Με συχνά ξεσπάσματα στα οποία περιγράφει τον έρωτα του για την Αμαλία και άλλοτε τη θέση του κατά της βίας απολογείται αυτή την ώρα ο 39χρονος προπονητής ιστιοπλοΐας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: “Βία στον έρωτα δεν υπάρχει”

«Στον πρώτο έρωτα της ζωής σου, όχι βία. Πες τον αποτυχία αλλά όχι βία» είπε κατά την έναρξη της απολογίας του αρνούμενος την κατηγορία του βιασμού. «Η αγάπη και η αλήθεια έχουν ένα κοινό παρανομαστή. Την υπομονή. Θα ήθελα λίγο να ξεκινήσω από την κατηγορία του βιασμού. Είναι κάτι που δεν με αντιπροσωπεύει, σε καμία λέξη όπως και να το αντιλαμβάνεται ο οποιοδήποτε. Βία στον έρωτα δεν υπάρχει. Όπως δεν υπάρχει γλυκό χωρίς ζάχαρη, μέρα χωρίς ήλιο. Η ομορφιά τη ζωής είναι στον έρωτα και αλλιώς η ζωή είναι ανούσια και πληκτική. Σαν χαρακτήρας όταν αισθάνομαι ερωτευμένος δένομαι συναισθηματικά» είπε προσθέτοντας: «Είμαι απόλυτος στη βία. Ποτέ βία. Είμαι υπέρ των κινημάτων. Αγαπάω το #metoo και στις φυλακές της Τρίπολης δεν μπορώ να κάνω παρέα με κανέναν ούτε για καφέ που έχει χτυπήσει τη γυναίκα του».

Ξεσπώντας σε κλάματα λίγο αργότερα είπε: «Η Αμαλία ήταν ανοικοκύρευτη και δεν ήθελε να μάθει να μαγειρεύει. Της έλεγα θα βάλω και ποδιά για σένα. Της έλεγα θέλω να διαβάζεις και εγώ να δουλεύω, και να ανοίξω το δρόμο. Απαράδεκτη! Αμαλία! Αμαλάκι μου! Όχι βία!».

Λίγο αργότερα περιέγραψε ως απολύτως φυσιολογικό τον τρόπο που ο ίδιος σε ηλικία 29 ετών, εκδήλωνε τον έρωτα του στη 12χρονη αθλήτρια του. «Δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο στη ζωή από το να ξυπνήσεις το πρωί με προσοχή να μην ξυπνήσεις την κοπέλα σου, να ετοιμάσεις ένα ωραίο πρωινό, να ανέβεις επάνω και να την ξυπνήσεις το πρωί με ένα φιλί και λίγη σοκολάτα για να σηκωθεί γλυκά. Στον πρώτο έρωτα της ζωής σου, όχι βία! Πες αποτυχία αλλά όχι βία! Εγώ έκανα ένα τεράστιο λάθος να σε βάλω στον έρωτα γρήγορα. Δεν είμαι θύμα. Όχι στη βία. Ναι στις κακοποιημένες γυναίκες. Αγαπάω όλες τις γυναίκες. Όχι στον ξεφτίλα που σηκώνει το χέρι του πάνω στη γυναίκα του διεκδικώντας τον έρωτα. Αυτός είναι κενός».

“Οι γονείς της είχαν πλήρη γνώση για όλα όσα συνέβαιναν”

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, οι γονείς της κοπέλας είχαν πλήρη γνώση για όλα όσα συνέβαιναν. «Για κάθε πράξη που ακούμπησα έχω μετανιώσει. Δικαίως βρίσκομαι εδώ. Για κάθε πράξη για κάθε κύτταρο του εγκεφάλου μου έχω καταδικάσει τον εαυτό μου. Συναισθηματικά όμως δεν πρόκειται να μετανιώσω ποτέ, γιατί ήταν πραγματική ειλικρινή αγάπη και αυτή δεν λαθαίνει.
Η τιμωρία του εαυτού μου ήταν όχι σεξουαλικές εποχές χωρίς γάμο. Η Αμαλία έβαλε ψηλά τον πήχη, το 2010 χτύπησε η καρδιά μου. Την ερωτεύτηκα τόσο δυνατά που δεν το μετάνιωσα ποτέ . Γιατί ήταν το καλύτερο μου».

Πρόεδρος: Μιλάτε για έρωτα, ποτέ αναπτύχθηκε;

Κατηγορούμενος: Από την αρχή. Αρχές 2012 ξεκίνησε να γίνεται μια συζήτηση για το αν εγώ μπορώ να δω την Αμαλία ως μελλοντική μου σύζυγο. Το 2010 μου ήρθε μήνυμα από το κινητό του πατέρα της που έλεγε «Σ’αγαπώ μην το πεις στο μπαμπά». Το έδειξα στους γονείς της. Η μαμά της πανηγύριζε και ο μπαμπάς ήταν πιο σφιγμένος και μετά η Αμαλία με κορόιδευε και με έλεγε καρφί. Το 2011 επειδή είχε παρότρυνση από τους γονείς της, η Αμαλία εκδήλωνε τον έρωτα της με διάφορα κόλπα.

Πρόεδρος: Μα το παρουσιάζεται σαν η στάση της μητέρας να σας οδήγησε στον έρωτα; Δηλαδή επειδή σας άφησε ελεύθερο;

Κατηγορούμενος: Δεν θέλω να εννοηθεί ότι ρίχνω αλλού πέτρες. Ο τι έκανα το έκανα με συνείδηση συναισθηματική και κανείς δεν μου φταίει.

Πρόεδρος: Καταγγέλθηκε ότι το 2010 της δώσατε ένα φιλί…

Κατηγορούμενος: Δεν έκανα κάτι το 2010 ούτε το 2011. Υπήρχε μια διαρκή διεκδίκηση από την Αμαλία προς εμένα αλλά εγώ δεν ανταποκρίθηκα. Το 2011 πήγαμε στο Γαλαξίδι αποστολή και συμπέσαμε για πρώτη φορά. Μιλούσα με τη ρεσεψιονίστ και αυτό έκανε την Αμαλία να ζηλέψει.

Πρόεδρος: Στην ηλικία που ήταν…

Κατηγορούμενος: Βεβαίως

Πρόεδρος: Στα 11…

Πηγή: dikastiko.gr

Δημοφιλή