Δίκη «ψευτογιατρού»: Δεν ζητάει συγγνώμη, θέλει συγχώρεση από τα θύματα

«Τον σιχαίνομαι» αναφώνησε μητέρα ασθενούς.
Eurokinissi

Τη συγχώρεση λόγω χριστιανοσύνης ζήτησε «ο ψευτογιατρός» από τα θύματα του, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε πρόθεση να κάνει κακό σε κανέναν και προκαλώντας την αντίδραση των συγγενών και των θυμάτων του.

Νέες προκλήσεις στην απολογία του

Κατά τη δεύτερη ημέρα της απολογίας του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ο κατηγορούμενος δεν αναγνώρισε κάποια από τα θύματα του. «Υπάρχουν 500 άτομα που έχω βοηθήσει, πάντα αφιλοκερδώς πάντα με σκοπό να κάνω καλό» ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος ενώ ερωτώμενος από την έδρα για τον ρόλο των συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση ισχυρίστηκε ότι δεν έχουν καμία ευθύνη.

Μιλώντας για τον εαυτό του υποστήριξε ότι τελείωσε οδοντοτεχνίτης στην Ελλάδα, αλλά και πως στην Αμερική παρακολούθησε σχολή για ηλεκτρονικές επικοινωνίες. Από το 2001 που βρίσκεται στην Ελλάδα ισχυρίστηκε ότι έχει δύο εταιρίες, μία για σερβις σε συστήματα επικοινωνιών και μία εμπορική.

Ο διάλογος με τον εισαγγελέα

Εισαγγελέας : Έχετε εργοστάσιο; Κάποια μονάδα κάπου;

Κατηγορούμενος : Όχι. Εγώ μόνο σέρβις κάνω δεν παράγω..Συμμετείχαμε στο c4i σε συνεργασία με ζίμενς και σε διάφορους άλλους διαγωνισμούς.

Εισαγγελέας: Μας είπατε ότι το μεγαλύτερο λάθος σας ήταν ότι δε διαψεύδατε τη φήμη ότι ήσασταν ιατρός;

Κατηγορούμενος : Ναι

Εισαγγελέας : Φαίνεται από έγγραφα και καταθέσεις ότι δεν ήταν μόνο μία διάψευση αλλά και μία προβολή αυτής της ιδιότητας; Είχατε σελιδα linkedin, ιατρική ταυτότητα που δείξατε σε μάρτυρες και διάφορες συμπεριφορές που έμμεσα υποδεικνύουν αυτό. Στέλνατε μήνυμα «είμαι στο χειρουργείο» , λέγατε ότι είχατε επαφές με τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη και άλλους, ότι θεραπεύσατε τον πρόεδρο της κυπριακής δημοκρατίας, ότι θεραπεύσετε τον Σουμάχερ…

Κατηγορούμενος: Έτσι όπως το αναπτύσσεται φαίνεται να έχετε δίκιο. Το να είχα πει οτι είμαι θεράπων ιατρός για το Σουμάχερ, είναι παράλογο, δεν έκανα τέτοιες συνδέσεις με όνομα μου. Εγώ έλεγα να έχουν πιστή στο Θεό και έφερνα ως παράδειγμα τον Σουμάχερ»

«Κάποια στιγμή με είχαν πάρει τηλέφωνο και μου είχαν πει για ένα παιδάκι που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της κυρίας Βαρδινογιάννη. Αυτό ήταν, δεν ήταν τίποτα περισσότερο».

«Όταν μπαίνεις σε ένα μοναστήρι και έρχεται ο κόσμος σου φιλάει τα χέρια, σε αγκαλιάζει, μόνο καμπάνες δε χτυπάγανε, αυτό ήταν που δεν μπορούσα να το αντιμετωπίσω αλλά ποτέ δεν πρότεινα τίποτα άλλο πέρα από βοτανοθεραπείες. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος μου. Έπεσα στο αμάρτημα της περηφάνειας και του εγωισμού σαν άνθρωπος θόλωσα».

Τα λόγια του κατηγορούμενου προκάλεσαν την αντίδραση των συγγενών των θυμάτων που βρισκόταν στο δικαστήριο, με τη μητέρα ενός θύματος να τον αποκαλεί ψεύτη και να αποχωρεί από την αίθουσα.

«Τον σιχαίνομαι» αναφώνησε μητέρα ασθενούς

Σε ερώτηση του εισαγγελέα σχετικά με το εάν νιώθει την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη, ο κατηγορούμενος απάντησε:

«Δεν πιστεύω ότι έχω κάνει κακό σε κάποιον άνθρωπο. Δεν απολογούμαι, αλλά εξομολογούμαι, απέναντι μου βλέπω τους γονείς μου, τους παππούδες μου, τους πνευματικούς μου πατέρες και τους βλέπω να με ρωτάνε γιατί το κάνες αυτό; Και δε μπορώ να τους πω κάτι, δε μπορώ να τους πω ότι παρεβην τις αρχές που με μεγάλωσαν, ενώ με έμαθαν να είμαι άνθρωπος της προσφοράς, υστερόβουλος».

«Βρίσκομαι απολογούμενος αλλά χειρότερος κριτής είμαι εγώ, εγώ πρώτος δε μπορώ να με συγχωρήσω, έκανα τα αντίθετα από αυτά που με έμαθαν, ολίσθησα, άφησα το ψέμα να μπει στη ζωή μου. Κατέστρεψα τη ζωή μου και των ανθρώπων που με αγαπάνε. Ποτέ δεν επεδίωξα να κάνω κακό σε κανέναν. Πίστεψα ότι με τη βότανο θεραπεία, μόνο αυτό έκανα εγώ, τους βοηθούσα».

«Ποτέ δε διέκοψα θεραπεία, ποτέ δεν έβαλα το μαχαίρι στο λαιμό κανενός. Εγώ σαν άνθρωπος έπεσα και οφείλω να σηκωθώ. Είμαι θλιμμένος, κατακερματισμένος, για όλους όσοι βρίσκονται σε αυτή την αίθουσα, γιατί όλοι αυτοί είναι εδώ για τα σφάλματα τα δικά μου. Συμπάσχω με όλες τις οικογένειες και τους συγγενείς που έχουν στραφεί εναντίον μου».

«Δε μπορώ να τους ζητήσω συγνώμη, δεν είναι αρκετή μια συγνώμη, δε φτάνουν εκατομμύρια συγγνώμες. Τους παρακαλώ πολύ να γίνουν δυνατοί, καλύτεροι χριστιανοί και να με συγχωρήσουν».

Μητέρα θύματος: Ποτέ! Τον σιχαίνομαι!

Κατηγορούμενος: Ποτέ δεν προσπάθησα να κάνω κακό σε κανέναν άνθρωπο. Το μόνο που προσπάθησα να κάνω είναι να τους βοηθήσω. Δεν πίεσα κανέναν να ακολουθήσει κάτι που ο ίδιος δεν ήθελε. Η συγνώμη μου είναι πλατιά όσο ο ουρανός αλλά εγώ δε μπορώ να συγχωρήσω τον εαυτό μου.

Πηγή: dikastiko.gr

Δημοφιλή