Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ενοχοι κρίθηκαν κοσμηματοπώλης και μεσίτης

Ενταση στο δικαστήριο στο άκουσμα της απόφασης.
Eurokinissi

Ενοχοι κατά πλειοψηφία κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης που κατηγορούνται για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου στην οδό Γλάδστωνος το Σεπτέμβριο του 2018.

Οι δύο άνδρες κρίθηκαν ένοχοι κατά πλειοψηφία για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία, ενώ δύο ένορκοι είχαν την άποψη ότι έπρεπε να καταδικαστούν για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Παράλληλα, απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Αθώους κήρυξε τους τέσσερις αστυνομικούς που συμμετείχαν στη σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου το δικαστήριο, με την απόφαση να λαμβάνεται κατά πλειοψηφία (4-3) καθώς η πρόεδρος και δύο ένορκοι είχαν την άποψη πως θα πρέπει να καταδικαστούν για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Παρούσα στη δικαστική αίθουσα ήταν και η Μάγδα Φύσσα, δηλώνοντας την αλληλεγγύη της στην οικογένεια του 33χρονου ακτιβιστή. «Ντροπή, ξεφτίλες» ακούστηκε στη δικαστική αίθουσα μετά την έκδοση απόφασης με την πρόεδρο να ζητά να περάσουν έξω για να μην υπάρξουν συλλήψεις για διατάραξη.

Το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί επί των ελαφρυντικών και επί των ποινών.

Πηγή: Dikastiko.gr

Δημοφιλή