Δικηγόρος Παντσέρι: Τι λέει για την Καϊλή και την βαλίτσα με τα λεφτά και το σκάνδαλο Qatargate

Υποστηρίζει πως ο πελάτης του δεν είναι ο εγκέφαλος του Qatargate παρά μόνος ο μεσάζων και δηλώνει μετανιωμένος.
|
Αντόνιο Παντσέρι
Αντόνιο Παντσέρι
Anadolu Agency via Getty Images

Τον ισχυρισμό πως ο Αντόνιο Παντσέρι δεν είναι ο εγκέφαλος του Qatargate διατυπώσενει σε συνέντευξη του στην ιταλική Corriere della Sera, ο δικηγόρος του, Λωρέν Κεννέ ενώ αναφέρεται και στους ισχυρισμούς της Εύας Καϊλή σχετικά με την προέλευση των χρημάτων που βρέθηκαν στο σπίτι της.

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, ο δικηγόρος υποστηρίζει πως ο πελάτης του “είναι ένας από τους ηγέτες μιας οργάνωσης που δεν έχει μια δομή πυραμίδας με ένα μεγάλο αφεντικό τύπου μαφίας” και τονίζει πως “ο Παντσέρι είναι απλά ο μεσάζων” εφόσον “δεν μιλάει γαλλικά ή αγγλικά, παρά μόνο ιταλικά”, στοιχείο το οποίο είχε προκύψει και από τις πρόσφατες δηλώσεις του Φραντσέσκο Τζόρτζι. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε ποιοι είναι οι επικεφαλής, ο δεν μπόρεσε να απαντήσει.

Σχετικά με την βαλίτσα με χρήματα που βρέθηκε στο σπίτι της Εύας Καϊλή και που δηλώθηκε από την Ελληνίδα πολιτικό ως ιδιοκτησίας του Παντσέρι, είεπ πως «η Καϊλή προσπαθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της» και πως «η συμφωνία του Παντσέρι με τον εισαγγελέα προβλέπει μια προκαταρκτική δήλωση, αλλά ο ίδιος δεν θα είναι ο κατήγορος άλλων».

Είπε ακόμη πως ο Παντσέρι λυπάται για το “ότι πρόδωσε την εμπιστοσύνη τόσων πολλών ανθρώπων που πίστεψαν σε αυτόν» αφού «απογοήτευσε την οικογένειά του, όσους ήταν κοντά του» και επίσης «μετανιώνει που με τη συμπεριφορά του έβλαψε την Αριστερά». Τόνισε δε πως ο πελάτης του μετανόησε καθώς «παραδέχεται την ευθύνη του και θέλει να διαπραγματευτεί μειωμένη ποινή».

συνθήκες στις φυλακές Saint Gilles όπου κρατείται ο Παντσέρι, είπε πως «αρκετοί δικαστές έχουν αναγνωρίσει ότι οι συνθήκες είναι αντίθετες με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Πηγή: Ertnews

Πήγαινε στην αρχική σελίδα