Διόνυσος: Κοσμήματα, πίνακες και 200.000 ευρώ η λεία των διαρρηκτών

Σε πολυτελή μονοκατοικία 67χρονου επιχειρηματία. Παραβίασαν το πακτωμένο χρηματοκιβώτιο, το παραβίασαν με τροχό και πήραν μαζί τους και το καταγραφικό των καμερών ασφαλείας,
Witthaya Prasongsin via Getty Images

Ανεκτίμητη παραμένει η αξία των κλοπιμαίων, που κατάφεραν να αρπάξουν οι κακοποιοί από σπίτι, στην περιοχή του Διονύσου. Ο ιδιοκτήτης της πολυτελούς μονοκατοικίας, στην οδό Μαγνησίας, αντιλήφθηκε τη διάρρηξη νωρίς το πρωί του Σαββάτου και κάλεσε τις αστυνομικές αρχές.

Όπως διαπιστώθηκε, κάποια στιγμή από το μεσημέρι της Παρασκευής και μετά, οι κακοποιοί κατάφεραν πρώτα να απενεργοποιήσουν τον συναγερμό του σπιτιού και να κόψουν το καλώδιο του τηλεφώνου, ώστε να μην υπάρχει σύνδεση με το διαδίκτυο, και παραβίασαν ένα παράθυρο του πρώτου ορόφου.

Από εκεί εισέβαλαν στη μονοκατοικία του 67χρονου επιχειρηματία. Σε αυτόν τον όροφο εντόπισαν ένα πακτωμένο χρηματοκιβώτιο, το παραβίασαν με τροχό και άρπαξαν από το εσωτερικό του κοσμήματα άγνωστης αξίας, διακόσιες χιλιάδες ευρώ σε χαρτονομίσματα και το καταγραφικό των καμερών ασφαλείας, προκειμένου να μην αφήσουν πίσω τους βίντεο με τις κινήσεις τους.

Οι κακοποιοί στη συνέχεια κατέβηκαν στο υπόγειο του σπιτιού, όπου εντόπισαν άλλα δύο χρηματοκιβώτια, τα οποία επίσης παραβίασαν με τον τροχό και πήραν από το εσωτερικό τους κοσμήματα και έγγραφα της εταιρείας του επιχειρηματία. Στο υπόγειο, όμως, εντόπισαν και τριάντα πίνακες γνωστών ζωγράφων σε μία προθήκη, τους οποίους και πήραν μαζί τους.

Τα στελέχη της Ασφάλειας Διονύσου και της Υποδιεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής έχουν συλλέξει τα πρώτα στοιχεία από την αυτοψία τους και αναζητούν περισσότερα, προκειμένου να φθάσουν στα ίχνη των δραστών.

Δημοφιλή