Δολοφονία 11χρονης στην Ηλεία: Ο 37χρονος πήγε να τη βιάσει και τη σκότωσε αφού αντέδρασε

Νέες αποκαλύψεις για τη φρικιαστική υπόθεση - Πειθαρχικός έλεγχος των δικαστών που άφησαν ελεύθερο τον δολοφόνο.
Καταρράχι Ηλείας, 10/6/2024: Ανδρες της ΕΛ.ΑΣ στον τόπο του εγκλήματος
Καταρράχι Ηλείας, 10/6/2024: Ανδρες της ΕΛ.ΑΣ στον τόπο του εγκλήματος
Eurokinissi

Νέα συνταρακτικά στοιχεία προκύπτουν από τις έρευνες που πραγματοποιούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου Αστυνομίας, για την φρικιαστική υπόθεση δολοφονίας της 11χρονης στην Ηλεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, μόλις ο 37χρονος παρέλαβε με αυτοκίνητο την 11χρονη από την Μυρτιά, στην συνέχεια την μετέφερε σε ερημική αγροτική τοποθεσία στο Καταράχι Ηλείας, προκειμένου να συνευρεθεί μαζί της.

Σύμφωνα πάνα με την Αστυνομία, όταν η 11χρονη αντέδρασε στις προθέσεις του 37χρονου, ο τελευταίος την έριξε στο έδαφος και της προκάλεσε τραύματα, με αιχμηρό αντικείμενο πολλές φορές στην πλάτη, στα πλευρά και στο λαιμό της, με αποτέλεσμα τον θάνατο της ανήλικης.

Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος έσυρε για περίπου 45 μέτρων τη σορό της 11χρονης και στην συνέχεια την έκρυψε δίπλα σε αποστραγγιστικό αυλάκι, σκεπάζοντάς την με ξερά χόρτα.

Η δικογραφία που έχει σχηματισθεί σε βάρος του 37χρονου περιλαμβάνει τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας βιασμού.

Παρέμβαση Προέδρου του Αρείου Πάγου

Στο μεταξύ, εντολή για διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου σε βάρος των δικαστών του ΜΟΔ Ζακύνθου που άφησαν ελεύθερο τον 37χρονο δολοφόνο της 11χρονης στην Ηλεία, παρά την καταδίκη του για βιασμό άλλου κοριτσιού σε 9 έτη κάθειρξης, έδωσε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάππα.

Η κ. Κλαππα φέρεται να ζήτησε την απόφαση και να διαπίστωσε πως ο 37χρονος καταδικάστηκε το 2020 σε 9 έτη κάθειρξης για το βιασμό 14χρονης, ενώ του δόθηκε αναστολή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο χωρίς αιτιολογία. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο είχε προσδιοριστεί για το 2022 και είχε λάβει δυο αναβολές, ενώ η δίκη επρόκειτο να διεξαχθεί το 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(με πληροφορίες από ΑΠΕ, dikastiko)

Δημοφιλή