Δολοφονία 11χρονης στην Ηλεία: Δίωξη για ανθρωποκτονία και απόπειρα βιασμού στον 37χρονο

Απολογείται την Παρασκευή - «Θέλουμε δικαίωση», ξέσπασαν οι γονείς της Βασιλικής.
Το Μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας στο οποίο μετέβη ο εισαγγελέας Πρωτοδικών όπου απήγγειλε τις κατηγορίες σε βάρος του παιδοκτόνου .
Το Μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας στο οποίο μετέβη ο εισαγγελέας Πρωτοδικών όπου απήγγειλε τις κατηγορίες σε βάρος του παιδοκτόνου .
Eurokinissi

Αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο, της απόπειρας βιασμού ανηλίκου, της άπραγης ανηλίκου, της οπλοχρησίας και οπλοκατοχής είναι πλέον ο 37χρονος που δολοφόνησε την 11χρονη Βασιλική στην Ηλεία.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας μετέβη νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης στο Μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, όπου απήγγειλε τις κατηγορίες σε βάρος του παιδοκτόνου και τον παρέπεμψε για κύρια ανάκριση στην Ανακρίτρια Ηλείας.

Ο 37χρονος, χωρίς την παρουσία συνηγόρου υπεράσπισης, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή 14 Ιουνίου ενώπιον της Ανακρίτριας Ηλείας για τις πράξεις που του έχουν αποδοθεί.

«Θέλουμε δικαίωση»

Σε δηλώσεις προχώρησαν οι γονείς της 11χρονης που δολοφονήθηκε άγρια από τον θείο της το βράδυ της Κυριακής.

Για το ότι δεν γύρισε πίσω στο σπίτι της το θύμα, η μητέρα της ανέφερε:

«Μπαίνω μέσα στο σπίτι δεν είδα που πήγε το κοριτσάκι μου. Η ξαδέρφη μου την είδε στη στάση προς το φαρμακείο. Πάει στο φούρνο κάθεται εκεί οι κάμερες που είδαμε την εντοπίζουν μέχρι τις 9:30 ώρα ήταν τα κουνάδια μου μεγάλα παιδιά. Την βλέπουνε να φεύγει» είπε, επίσης, η τραγική μητέρα.

Μετά από κάποιες ώρες οι αστυνομικοί, μαζεύοντας βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας πηγαίνουν στους γονείς του άτυχου κοριτσιού. Ο δράστης εμφανίζεται την επόμενη ημέρα τα ξημερώματα στο σπίτι της οικογένειας και φαίνεται αρκετά ψυχρός, σύμφωνα με τη μητέρα.

«Έρχεται ο ξάδερφος μου, ο δράστης, η παιδική μου φίλη και η νύφη τους. Η παιδική μου φίλη με ρωτούσε οι άλλοι κλαίγανε αυτός ατάραχος δεν με ρώτησε τίποτα, δεν μου είπε τίποτα για το παιδί» είπε η μητέρα.

Από την πλευρά του ο πατέρας υποστήριξε: «Αυτός ο άνθρωπος με αυτό που έκανε να έρθει με τη γυναίκα του στο σπίτι να σηκωθεί να πάει στη δουλειά δεν είναι άνθρωπος. Γιατί γιατί;»

Πριν φύγει η 11χρονη από το σπίτι της για να πάει στον παππού της έπλυνε το αυτοκίνητο του θείου της, του ανθρώπου που λίγες ώρες μετά της αφαίρεσε τη ζωή. Οι γονείς δεν μπορούν να πιστέψουν όσα έχουν συμβεί στο αγγελούδι τους από το χέρι δικού τους ανθρώπου.

«Θέλουμε δικαίωση για να ησυχάσει η μνήμη του κοριτσιού μου» σημείωσε η μητέρα.

Δημοφιλή